Šachový festival vstoupil do své druhé poloviny

Ve FIDE openu se drží v první pětce Zdeněk Hába, většina ostatních z Vysočiny se pohybuje ve druhé polovině turnajové tabulky. Tomáš Skořepa v národním openu bojuje o přední místa, zatím dělí čtvrtou až sedmou pozici. Pro další hráče z kraje platí totéž, co v openu FIDE – většinou umístění za půlkou.

Situaci v MČR mládeže popisuje Petr Mičulka ve svém dalším článku, kde přibližuje události přímo z místa dění. Výsledkovou část najdete potom zde.

V sedmém kole svedlo rozlosování turnaje juniorů ke společné partii oba juniory našeho kraje. Bílými byl úspěšnější třebíčský Josef Kratochvíl a v tabulce si prohodil 9.místo se svým soupeřem Štěpánem Seidlem.

Po šestém kole FIDE openu se dělí o první místo Zdeněk Hába z Gordicu, v národním openu se Tomáš Skořepa prodral k dělení druhého místa s bodovou ztrátou na vedoucího hráče.

V MČR mládeže se v nejmladší kategorii Jirka Klubal dostal v šestém kole k prvnímu půlbodu, o kategorii výš Vojta Kříž se stejným ziskem také uzavírá turnajovou tabulku 24 hráčů. V naší nejnadějnější kategorii do 14 let se David Mičulka s Víťou Kratochvílem zatím dělí o šestou pozici a Jakub Skořepa s půlbodovou ztrátou je na třinácté pozici, ale se stejnými body jako devátý hráč. U stejně starých dívek je po včerejší remíze Simona Suchomelová devátá, má ale stejně bodů jako hráčka na třetím místě. V nejstarších děvčatech Jana Maříková včera vyhrála a je zatím na děleném 4.-9.místě. Pokud se ale nestane nic nečekaného, tak bohužel pro ni je už asi v této kategorii o titulu téměř rozhodnuto, protože zatím Kateřina Vlčková z Polabin šestnáctiletým dívkám jasně dominuje.

Doplněn další článek Petra Mičulky.

Ve fotogalerii přišla řada na juniory z Vysočiny, kteří po včerejších remízách zatím drží deváté a desáté místo a také na doprovodný program.  

Štěpán Seidl 

 

Pepa Kratochvíl brání černé proti IM Vojtovi Plátovi 

 

Tři naši mladíci (Jirka Klubal, Jirka Sedlák a Honza Ptáček) očekávají tah IM Richarda Biolka

 

 a další dva (Péťa Brož a Vojta Kříž) kladou odpor IM Petru Piskovi

 

Víťa

 

Petr Walek

 

Petr

 

Dejf

 David

Napsat komentář