Významné životní jubileum Jaroslava Horáka

Druhou srpnovou neděli oslaví významné výročí (80 let) pan Jaroslav Horák, člen oddílu Gambit Jihlava. Jaroslav má za sebou velmi bohatou šachovou činnost. Šachy začal hrát ve 14ti letech. Jako již registrovaný hráč pomáhal v roce 1973 zakládat oddíl ve Slovanu Havlíčkův Brod. Brzy se stal hospodářem oddílu, i po sloučení s Jiskrou Havlíčkův Brod. V roce 1979 se přestěhoval do Jihlavy, kde hrál za Spartak Jihlava. Po sloučení Spartaku s Bedřichovem byl u zrodu oddílu 1. ŠK Jihlava. V této době se stal předsedou Okresního Šachového svazu Jihlava, později dokonce pověřeným koordinátorem pro vytvoření Šachového svazu Čech a Moravy. Když vznikl nový Krajský šachový svaz Vysočina stal se hospodářem svazu, funkci vykonával až do roku 2014. Do roku 2017 byl ve funkci člena revizní komise. V současné době je členem ŠO Gambit Jihlava. I zde vedl účetnictví do roku 2016.

Chtěl bych mu za tu obětavost pro šachy v našem kraji a v našem klubu ze srdce poděkovat a popřát mu hodně zdraví a elánu do dalších let.

Jiří Bajer, předseda ŠO Gambit Jihlava

Pan Horák vykonal pro šachy v našem regionu opravdu mnoho. I když už není aktivní funkcionář, stále sleduje šachové dění a činnost Krajského šachového svazu Vysočina. Dokáže poradit, ale též upozornit na nedostatky či nesrovnalosti. Je stále aktivní i jako hráč, můžete se s ním potkávat na turnajích a soutěžích v regionu. Rád jezdí i na republikové turnaje, např. na MČR seniorů do Rychnova nad Kněžnou. Donedávna se věnoval také korespondenčnímu šachu a vykonával funkci rozhodčího.

Pane Jaroslave, přidáváme se k řadě gratulantů. Do dalších let přejeme hlavně pevné zdraví, které Vám umožní se účastnit i v budoucnosti šachových turnajů.

Za Vaši obětavou práci mnohokrát děkujeme a velmi ji oceňujeme.

Za výkonný výbor KŠSV

Eva Kořínková, předsedkyně

Napsat komentář