Turnaj Czechopen Pardubice zahájen s účastí hráčů našeho kraje

Tradiční šachový svátek v Pardubicích letos probíhal v jiném termínu, než jsme zvyklí, a to 17. – 28. 9. 2020. Změnil i místo konání, jímž bylo kongresové centrum Ideon. Jaké byly vypsány šachové turnaje najdete zde: http://czechtour.net/files/propozice/2020-2021/czechopen2020-ce.pdf.

V termínu 17. – 20. 9. 2020 probíhal oblíbený turnaj čtyřčlenných družstev, který byl rovněž MČR družstev. I přes změnu termínu a epidemiologickou situaci se na něj vydali zástupci z našeho kraje: Walkův protigambit, Caissa Třebíč, Spartak Velké Meziříčí a ŠO Světlé nad Sázavou.

V soutěži si naše družstva vedla skvěle. Tým Walkův protigambit (Petr Walek, Vít Kratochvíl, Josef Růžička a Tomáš Košut) vybojoval krásné čtvrté místo.

Dařilo se i družstvu Caissa Třebíč (Petr Buchníček, Jan Tesaž, Luboš Svíženský, Leszek Cieslak a Miroslav Michálek), které bylo 11. a v MČR družstev dokonce deváté. Hráči družstva Spartak Velké Meziříčí (Tomáš Mrazík, Zdeněk Kopr, Michal Nedoma, Adam Simajchl a Jakub Zezula) skončili na 27. místě, v MČR družstev dosáhli na 19. příčku. Mladí šachisté ŠO Světlá nad Sázavou (Petr Brož, Ondřej Dejmal, Jan Čížek a Jan Čipl) sbírali zkušenosti a byli 42.

Blahopřejeme ke krásným výkonům!

Výsledky: https://chess-results.com/tnr530507.aspx?lan=5&art=1&turdet=YES&flag=30&zeilen=99999.

Třebíčtí šachisté se zúčastní i dalších pardubických turnajů.

Napsat komentář