Krajský přebor mládeže 2020 – výsledky

Po několika změnách kvůli  covid-19  se nakonec podařilo ve dnech 12. – 13. září 2020 uspořádat Krajský přebor mládeže v praktickém šachu Krajského šachového svazu Vysočina. Bohužel i tento termín se sešel s aktuálním nárůstem pozitivně testovaných na covid-19 a to mělo negativní vliv na účast několika velmi dobrých a zkušených hráčů.  Jejich rozhodnutí pro odhlášení z turnaje má samozřejmě plné pochopení, protože zdraví je vždy na prvním místě. I přes všechna ta negativně narůstající čísla a zvyšující se hygienická opatření se na turnaj do DDM Radost v Náměšti nad Oslavou sjelo 32 hráčů a hráček z KŠSV.  Původně plánované rozdělení turnajů na dva pro mladší v kategoriích HD 10 a HD 12 a turnaje starších HD14 a HD16 se po konzultaci kvůli zejména nízkému počtu jen 13 hráčů v turnaji starších rozhodlo sloučit v turnaj jeden.  Toto rozhodnutí považuji jako za dané situace velmi dobré.  Tempo hry bylo 2x 40 min. +30 s/tah. Ačkoli by se dalo čekat, že i ti mladší hráči budou mít s těmi nejlepšími ze starších malé šance. Ukázalo se, že mnozí hráči se po dobu prázdnin a koronavirové odstávky šachům věnovali a byli velmi zdatnými konkurenty i pro ty nejzkušenější.  Vyhlašování pořadí bylo dle schválení KM KŠSV v jednotlivých kategoriích podle věku a pohlaví kam hráč nebo hráčka patří.  Žádný z  účastníků nevyužil práva na to hrát kategorii starších nebo dívky kategorii chlapců.  Dále se mělo vyhlašovat celkové pořadí v každém ze dvou turnajů.  I přesto, že byly turnaje sloučeny   vyhlášení bylo  podle celkového pořadí dle původně plánovaného rozdělení pro turnaj mladších U10 a U12 a turnaje starších U14 a U16.

Po celou dobu turnaje byli připraveni trenéři Ing. Petr Mičulka a GM Ing. Petr Velička dělat s hráči rozbory sehraných partií. Hráči této příležitosti využívali na maximum a trenérům nedali odpočinout. Partie byly různé. Od těch začátečnických přes ty nepříliš povedené až na které se bylo již radost dívat. Bylo velice vidět, kteří hráči hrají pravidelně partie vážným tempem, jak již umí využívat čas a přídavek na maximum. V turnaji bylo i několik začínajících hráčů ve vážném tempu, ale i oni zaslouží pochvalu za to, že ve většině případů a postupně po apelech trenérů při rozborech svoji hru zpomalovali a vylepšovali.  Na rozhodcovském postu jsme dali možnost získávat praxi mladému trenérovi a zkušenému šachovému hráči  Bc. Davidu Mičulkovi.

A jak to dopadlo?

Pořadí v turnaji starších:

  1.  Rudolf Richter z TJ Náměšť nad Oslavou a 1. místo v celkovém pořadí turnaje
  2.  Jakub Zezula z TJ Náměšť nad Oslavou a 2. místo v celkovém pořadí turnaje
  3. Tomáš Dejmek z ŠK Světlá nad Sázavou a 4. místo v celkovém pořadí turnaje

Pořadí v turnaji mladších:

  1.  Daniel Srba z ŠK Světlá nad Sázavou a parádní 3. místo v celkovém pořadí turnaje
  2. Martin Policar z TJ Spartak Pelhřimov a celkové 6. místo v turnaji
  3. Lucie Rybáčková z Gambitu Jihlava a celkové 8. místo v turnaji

Pořadí podle kategorií:

Kategorie H16:

  1. Rudof Richter z TJ Náměšť n. Osl.
  2. Filip Zedníček z Gambitu Jihlava
  3. Matěj Šedý z ŠK Světlá nad Sázavou

Kategorie H14:

  1. Jakub Zezula z TJ Náměšť n. Osl.
  2. Tomáš Dejmek z ŠK Světlá nad Sázavou
  3. David Žaža z TJ Náměšť n. Osl.

Kategorie H12:

  1. Daniel Srba z ŠK Světlá nad Sázavou
  2. Vít Kovařík z Gambitu Jihlava
  3. Jakub Stejskal z Gambitu Jihlava

Kategorie H10:

  1. Martin Policar z TJ Spartak Pelhřimov
  2. Pavel Brož z ŠK Světlá nad Sázavou
  3. Alex Brsoyan z Gambitu Jihlava

Kategorie D12:

  1. Lucie Rybáčková z Gambitu Jihlava

Kategorie D10:

  1. Kamilka Havelková z Gambitu Jihlava

Vyhodnocení kategorií je zde.

Na závěr bych chtěl všem hráčům a doprovodům poděkovat, že našli odvahu a chuť si do Náměště tento turnaj přijet zahrát. Za to jak se všichni snažili dodržovat opatření a používání roušek.  Velké díky patří doprovodům a trenérům. Pro které jsem jednak z důvodu  koronavirových opatření a povinnosti nosit roušku v budovách, ale i pro možnost využití krásného počasí připravili zázemí na  prosluněném  čerstvém vzduchu  zahrady  DDM. V neposlední řadě patří poděkování řediteli DDM  Bc. Petru Krátkému za to, že nám umožnil turnaj za této situace v DDM uspořádat, všem kolegům a kolegyním z DDM s přípravou. Poděkování patří i moji  ženě Gabriele za pomoc s obědy a za to, že nám umožnuje se šachům tolik věnovat.  Poděkování patří i KŠSV za medaile, diplomy a dotaci na uspořádání.

Celkové výsledky naleznete na chees-ressult.com:

http://chess-results.com/tnr534601.aspx?lan=5&art=1&rd=7

Za ŠO TJ +DDM Náměšť

      Jan Zezula

Fotografie:

Napsat komentář