Rozhýbejme Pelhřimov aneb volný čas není nuda

V září 2024 odstartoval již třináctý ročník veletrhu volnočasových aktivit z oblasti sportu, kultury, vzdělávání, umění a historie, doplněný doprovodnými programy. Tato akce se koná vždy začátkem školního roku ve všech pěti okresních městech kraje Vysočina pod záštitou Rady dětí a mládeže kraje Vysočina, z.s.  V Pelhřimově toto dění proběhlo odpoledne 6. září  u rybníku Stráž pod názvem Rozhýbejme Pelhřimov aneb volný čas není nuda.

Pořadatelem byla Hodina H, z.s. za podpory Kraje Vysočina, MŠMT, Zdravého Města Pelhřimov a Rozvojového fondu Města Pelhřimov. Nabídka aktivit byla opravdu pestrá a do akce se zapojilo 23 organizací, z toho tři poprvé. Vybrat si tu správnou aktivitu pro volný čas pro sebe či své děti přišlo přibližně 700 návštěvníků. Do přehlídky organizací, které nabízí volnočasové aktivity pro děti a mládež se poprvé zapojil i Šachový oddíl TJ Spartak Pelhřimov, z.s., který se mezi ostatními sporty rozhodně neztratil. Návštěvníci si mohli zahrát královskou hru, na tradiční či nástěnné šachovnici, řešit šachové diagramy, nebo zkusit zaházet do „šachové“ krabice, kde byly zobrazeny šachové figurky s jejími bodovými hodnotami. Pro řešitele úkolů a zájemce o hru byla připravena sladká odměna.

Byl zde prezentován i projekt Šachy do škol, včetně kontaktů, cvičebnic a výukových materiálů.

Akce měla úspěch a v průběhu celého odpoledne jsme se věnovali zájemcům o tento krásný sport. Věřím a doufám, že s mnohými jsme se neviděli naposledy. Na závěr jsme využili možnost vyfotit se s maskotem místního oddílu ledního hokeje.

Na dokreslení atmosféry celé nabídky volnočasových aktivit připojuji odkaz na fotky: https://eu.zonerama.com/Radadetiamladezekrajevysocina/Album/12008150.

Touto cestou bych chtěla poděkovat členům šachového oddílu, kteří se na akci podíleli, popř. nás přišli podpořit a zahrát si šachy u Stráže.

Přeji všem úspěšnou nadcházející šachovou sezónu a spoustu krásných partií.

Drahomíra Kaňková

Krajská manažerka projektu ŠdŠ

a vedoucí šachového kroužku TJ Spartak Pelhřimov, z. s. 

Napsat komentář