Mistrovství České republiky školních týmů v šachu 2024 – výsledky

Ve dnech 24. – 26. 6. 2024 se v Kongresovém centru Zlín konalo Thomapex MČR školních týmů v šachu 2024 (Republikové kolo). Kraj Vysočina reprezentovalo 7 družstev (v každé kategorii dvě družstva a jedna divoká karta ve druhé kategorii).
Hrálo se švýcarským systémem na 9 kol tempem 2 x 20 minut na partii + 5s/tah bez zápisu.


Zúčastněné školní týmy Kraje Vysočina:
Kategorie 1. – 5. třída ZŠ: ZŠ Chotěboř Smetanova a ZŠ Jihlava Demlova
Kategorie 6. – 9. třída ZŠ + víceletá gymnázia: ZŠ a MŠ Havlíčkův Brod Wolkerova, Gymnázium Velké Meziříčí a Gymnázium Jihlava – DK Kategorie SŠ: Gymnázium Chotěboř a Gymnázium Havlíčkův Brod

Výsledky:
Kategorie 1. – 5. třída ZŠ: Celkem se zúčastnilo 32 družstev a našim dvěma družstvům se dařilo. Obě družstva se umístila v první desítce celkového pořadí – 7. místo ZŠ Chotěboř Smetanova (Junová Alexandra, Landsman Hynek, Nádvorník Matyáš, Bočková Karolína) a 9. místo ZŠ Jihlava Demlova (Burel Jan, Fiala Tomáš, Chroust Pavel, Chroust Daniel).
https://chess-results.com/tnr948309.aspx?lan=5&art=0
Kategorie 6. – 9. třída ZŠ + víceletá gymnázia: Celkem se zúčastnilo 32 družstev a i v této kategorii jsme slavili úspěch. V první desítce celkového pořadí na 7. místě skončilo družstvo Gymnázium Jihlava (Rybáčková Lucie, Srba Daniel, Stejskal Jakub, Burel Jiří, Havelková Kamila). Družstvo Gymnázium Velké Meziříčí (Vojtěch Ladislav, Štěpánek Matyáš, Suchánek Václav, Plocek Šimon) skončilo na 25. místě a družstvo ZŠ a MŠ Havlíčkův Brod Wolkerova (Koumar Tomáš, Fencl Vítek, Hlaváč Tomáš, Gantulga Amur, Klement Viktor) na 26. místě.
https://chess-results.com/tnr948310.aspx?lan=5&art=0
Kategorie SŠ: Celkem se zúčastnilo 30 družstev a v této kategorii se naše družstva umístila ve druhé a třetí desítce celkového pořadí. Na 18. místě Gymnázium Chotěboř (Jun Rudolf, Pejřimovská Viola Ruby, Pejřimovský Tadeáš Rubel, Zvolánek Štěpán) a na 22. místě Gymnázium Havlíčkův Brod (Pavliš Matěj, Bártová Hana, Zvolánek Tomáš, Wasserbauer Kvido).
https://chess-results.com/tnr948311.aspx?lan=5&art=0
Během mistrovství byl pro přítomné připraven doprovodný program. V muzeu Baťův institut to byly komentované prohlídky a edukační programy. Nechyběl ani doprovodný program se šachovou tématikou – simultánka s GM Martinem Petrem (předsedou ŠSČR) a beseda s manažerkou projektu Šachy do škol Venuší Souralovou.

Děkujeme všem družstvům za reprezentaci svých škol a Kraje Vysočina. Věříme, že jste si toto mistrovství užili a že vám přineslo nejen nové zkušenosti, ale i zážitky. Doprovodům a trenérům děkujeme za jejich obětavou činnost a šachovou přípravu. Zároveň gratulujeme k dosažení hezkých výsledků a všem přejeme hezké prázdniny a úspěch v dalších šachových partiích.

Drahomíra Kaňková
krajská manažerka projektu ŠdŠ

Napsat komentář