ZÁPIS z jednání VV KŠS Vysočina dne 6 2. 2024 online formou

Účastníci: E. Kořínková, J. Fišar, J. Kratochvíl a J. Zezula, E. Šimečková, J, Rybáčková, O. Policarová, D. Brychta, M. Pavliš

Omluvena: J. Fišar ml.

  1. Zahájení

Přivítání přítomných, schválení programu.

  • Situace v KM a TMK KŠSV

Předseda KM a TMK a manažer Šachového centra talentované mládeže v Kraji Vysočina nemůže z osobních důvodů vykonávat funkce. Zůstává členem KM a TMK, Do KM a TMK KŠSV byla doplněna další členka – Olga Policarová, která je zároveň pověřena vedením komise. Manažerkou Šachového centra talentované mládeže pro rok 2024 bude Jana Rybáčková. Poděkování J. Zezulovi za dosavadní práci a O. Policarové a J Rybáčkové za aktivní práci v komisi. Situace v komisi bude bodem programu Konference KŠSV.

Nové kontakty: Předsedkyně KM a TMK Olga Policarová – predsedakmkssv@seznam.cz, telefon 724 795 389, Manažerka Šachového centra talentované mládeže v Kraji Vysočina Jana Rybáčková – manazerkmkssv@seznam.cz, telefon 737 168 540.

Usnesení 2/2/2024: VV KŠSV schvaluje jako členku KM a TMK Olgu Policarovou a pověřuje ji vedením komise. VV KŠSV pověřuje pro rok 2024 vedením Šachového centra talentované mládeže Janu Rybáčkovou.

  • Zprávy jednotlivých úseků

Předsedkyně KŠSV E. Kořínková předložila závěrečnou zprávu programu Fond Vysočiny Rozvoj mládežnického sportu Kraje Vysočina 2023 a žádost v programu Fond Vysočina ROZVOJ MLÁDEŽNICKÉHO SPORTU KRAJE VYSOČINA 2024, Informovala o nominacích do soutěže Sportovec Kraje Vysočina 2023 (juniorka Lucie Rybářková, žena Nataša Richterová, junior Šimon Lang, trenér David Brychta, přínos pro sport Petr Velička, kolektiv TJ Náměšť nad Oslavou (mládež). Dále informovala o změnách v oblasti pracovního právs a uzavírání dohod. Předsedkyně KŠSV předložila ke schválení Pozvánku na Konferenci KŠSV, který bude 13. 4. 2024 v Jihlavě.

O. Policarová aj. Rybáčková předložily informaci o dosavadní činnosti KM a TMK, Projekt podpory mládeže na MČR mládeže, Projekt podpory MČR juniorů a juniorek, Propozice a rozpočet soustředění talentované mládeže ve Světlé nad Sázavou. Informovaly o výsledku vyhlášených konkurzů na KP mládeže – – KP DMŽ bude pořádat ŠO Gordic Jihlava – 27. 4. 2024, KP družstev škol bude pořádat TJ Žďár nad Sázavou, z.s. – 5. 3. 2024 III. kategorie, 6. 3. 2024 II. kategorie, 7. 3. 2024 I. kategorie. Do konkurzního řízení na pořádání KPDM a KP mládeže H/D10 a H/D12 a KP mládeže H/D14 a H/D16 v daných termínech se nikdo nepřihlásil. Budou upraveny termíny a vyhlášeny opakované konkurzy.

Místopředseda a předseda komise rozhodčích J. Fišar informoval o konci platnosti univerzálního kódu programu Swiss Manager, rozvinula se diskuze k tomuto tématu. Dále informoval o tom, že pro Konferenci KŠSV 2024 máme 18 oddílů, pro kraje neplatí omezení v možnosti delegovat zastoupení oddílu, které má ŠSČR.

Hospodářka KŠSV E. Šimečková informovala o stavu hospodaření a změně formulářů pro dohody.

Předseda komise STK J. Kratochvíl informoval o výsledku opakovaného konkurzu na KP dospělých – KP jednotlivců bude ve Žďáře nad Sázavou 4. – 7. 7. 2024 jako Open Žďár nad Sázavou, do KP 4členných družstev v rapidu a blesku se nikdo nepřihlásil. Bude vyhlášeno ještě jednou.

Usnesení 2/3/2024: VV KŠSV bere na vědomí předložené informace a schvaluje Pozvánku na Konferenci KŠSV 2024, Závěrečnou zprávu programu Fond Vysočiny Rozvoj mládežnického sportu Kraje Vysočina 2023, žádost v programu Fond Vysočina ROZVOJ MLÁDEŽNICKÉHO SPORTU KRAJE VYSOČINA 2024, Projekt podpory mládeže na MČR mládeže, Projekt podpory MČR juniorů a juniorek, Propozice a rozpočet soustředění talentované mládeže ve Světlé nad Sázavou. VV KŠSV bere na vědomí informace o výsledku konkurzů na KP dospělých a KP mládeže a schvaluje vyhlášení opakovaných konkurzů. Připraví za mládež O. Policarová, za dospělé J. Kratochvíl do 14, 2. 2024.

  • Různé

O. Policarová informovala o schůzce republikové KM v rámci MČR mládeže dne 10. 3. 2024, kde se bude mj. řešit ME mládeže do 16 let, které proběhne v Praze. Diskutovány možnosti podpory mládeže na ME.

E. Kořínková informovala, že zprávy o činnosti za rok 2023 pro Konferenci KŠSV 2024 je možné zaslat do termínu příštího jednání VV KŠSV.

  • Závěr

Závěr – volná diskuze, poděkování za účast a spolupráci. Příští jednání 12. 3. 2024 od 20:00 online formou.

Zapsala: Eva Kořínková                                                                   

Napsat komentář