Můj klub – uzávěrka pro podání žádosti o dotaci

Výzva oddílům k podání žádosti o dotaci MŮJ KLUB

Začátkem října zveřejnilo MŠMT výzvu k podání žádosti o dotaci MŮJ KLUB pro rok 2020, která je určena pro sportovní kluby a tělovýchovné jednoty.

Základní body výzvy jsou stejné jako v předchozích letech. Oprávnění žadatelé (TJ, SK, spolky, pobočné spolky), jejichž hlavním předmětem činnosti je sport (šachy), musí ke dni 30. 9. 2019 evidovat minimálně 12 členů ve věku do 23 let (ročníky 1997 a mladší), přičemž tito mládežníci musí trénovat minimálně 1x týdně a platit členské příspěvky min. 100 Kč/osoba/rok. Dotaci lze využít také na krytí nákladů na provoz a údržbu sportovního zařízení (max. 50 %). Novinkou pro rok 2020 je mj. to, že u odměn a mezd trenérů, členů realizačního týmu a podpůrných pracovníků byl kromě limitu 50 tis. Kč/osoba/měsíc zaveden limit 300 Kč/hod.

Šachové oddíly, které jsou součástí TJ nebo Sokola, nemusí mít stanovených 12 členů do 23 let, protože se počítají z celé TJ. Je ale potřeba se domluvit v rámci celé TJ.

ŠSČR vřele doporučuje všem oprávněným oddílům žádost podat, protože si mohou přijít na velice slušné peníze. U některých oddílů s vysokou členskou základnou mládeže se dotace může vyšplhat až na statisícové částky. Zároveň upozorňujeme všechny žadatele na povinnost udržovat všechny aktuální informace ve spolkovém rejstříku (účetní závěrky, zápisy) a pravidelně je aktualizovat.

Žádosti o dotace se podávají prostřednictvím systému IS SportTermín pro podání žádostí je stanoven na 18. listopadu 2019.

Případné dotazy k žádostem lze učinit na infolince MŮJ KLUB: 234 812 720 (PO – ČT od 9:00 do 17:00 hod. a PÁ 8:00 – 15:00 hod.). Možností je také požádat o spolupráci servisní centra ČUS, která jsou na každém okrese.

Převzato z webu ŠSČR, úplné informace jsou zde: https://www.chess.cz/vyzva-oddilum-k-podani-zadosti-o-dotaci-muj-klub-2

Napsat komentář