Šachový turnaj O velikonočního beránka 2023 – výsledky

V sobotu 1. dubna proběhl v Náměšti nad Oslavou turnaj Ligy Vysočiny mládeže v rapid šachu pod názvem „O velikonočního beránka“. Tento turnaj má v Náměšti již více než 30-ti letou tradici. Turnaj proběhl v krásné, nově zrekonstruované budově sokolovny.

Turnaj se pořádal pod hlavičkou Domu dětí a mládeže Náměšť nad Oslavou, za spolupráce členů Šachového oddílu TJ Náměšť, sponzorského přispění společnosti Alfin Trading a podporou Města Náměšť nad Oslavou. Šachové zápolení bylo rozděleno do tří menších turnajů. Turnaj mladších pro hráče do 10 let (52 účastníků) a turnaj starších pro hráče do 16 let (107 účastníků). Velkou novinkou bylo otevření kategorie OPEN (pro hráče starší 16 let a dospělé – 42 účastníků). Letošní ročník přivedl rekordních 201 hráčů a hráček z různých koutů naší země. Hlavním rozhodčím turnaje byl Jan Kotisa, kterému zdatně sekundovali Petr Krátký, Jan Zezula a Pavel Dittrich. Ostatní zajištění turnaje obstarali zaměstnanci místního DDM, rodinní příslušníci a další dobrovolníci. Všechny tři turnaje se hrály švýcarským systémem na 7 kol tempem 2x 20 min. + 5s/tah. Pro medailisty z jednotlivých kategorií byly připraveny medaile, diplomy a velikonoční beránci. Pro všechny účastníky v žákovských turnajích byl díky sponzorskému daru společnosti Alfin Trading zajištěn bohatý cenový fond. Na nejlepší dospělé ještě čekaly odměny finanční.

V Náměšti se představilo mnoho silných hráčů ve všech kategoriích. Okořeněním turnaje dospělých byla účast IM Jakuba Půlpána z Lysé nad Labem, který vlastní titul mezinárodní mistr a jeho rating ELO dosahuje hodnoty 2455.

Děkujeme všem účastníkům i jejich doprovodům za účast v turnaji a těšíme se na některém z dalších turnajů v Náměšti na viděnou. Velké poděkování také patří všem organizátorům za perfektně zvládnutý turnaj.

Celkové pořadí turnaje do 10 let:

1.               Velím Vojtěch (Jezdci Jundrov)

2.               Brož Pavel (ŠK Světlá nad Sázavou)
3.               Junová Alexandra (TJ CHS Chotěboř)

Nejlepší z domácích hráčů TJ+DDM Náměšť n.O. se stal na 4. místě Stanislav Čech.

Celkové pořadí turnaje do 16 let:

1.         Hladký Tadeáš (Jezdci Jundrov)
2.         Fousek Petr (TJ CHS Chotěboř)
3.         Rybáčková Lucie (Gambit Jihlava)
Nejlepší z domácích hráčů TJ+DDM Náměšť n.O. se stal na 4. místě Matěj Zezula.

Celkové pořadí turnaje OPEN:

1.         IM Půlpán Jakub (ŠK JOLY Lysá nad Labem, z.s.)
2.         FM Kratochvíl Josef (ŠK Gordic Jihlava)
3.         Brychta David (ŠK Gordic Jihlava)

Nejlepším hráčem do 18 let se stal na celkovém 4. místě Rudolf Jun (TJ CHS Chotěboř). Nejlepší ženou na celkovém 10. místě WIM Věra Medunová. Nejúspěšnější domácí hráči na celkovém 6. a 7. místě se stali Tomáš Košut a Jakub Zezula.

Podrobné výsledky turnajů je možné nalézt zde:

https://chess-results.com/tnr735849.aspx?lan=5&art=1&rd=7

                                                                                   Mgr. Petr Krátký, ředitel turnaje

Foto z archivu oddílu Caissa Třebíč:

Napsat komentář