Krajský přebor mládeže do 16 let v šachu 2019 – výsledky

Krajský přebor mládeže do 16 let se hrál od 21. do 22. září 2019 ve Sportovním centru Pěšinky ve Světlé nad Sázavou. Mládež hrála ve dvou věkových skupinách a z celkových výsledků byly vyhodnoceny jednotlivě kategorie. Krajského přeboru se zúčastnili nejen hráči z oddílů Krajského šachového svazu Vysočina, ale i hráči s trvalým pobytem v Kraji Vysočina.

V turnaji mladších kategorií hrálo 21 mládežníků z kategorií H10, D10, H12 a D12. V turnaji starších kategorií startovalo 25 účastníků z kategorií H14, D14, H16 a D16. Oba turnaje se hrály tempem 40 minut na partii plus 30 sekund na tah. Hrálo se švýcarským systémem na 7 kol.

Absolutním vítězem turnaje mládeže do 16 let se stal David Kučera z Gambitu Jihlava. Na druhém místě skončil Šimon Lang z ŠK Světlá nad Sázavou a třetí příčku obsadil Filip Zedníček z ŠK Světlá nad Sázavou. Šimon Lang byl zároveň první v chlapcích do 14 let, stříbro bral Filip Zedníček a bronz Jakub Zezula. Krajským přeborníkem KŠS Vysočina v kategorii chlapců do 16 let se stal David Kučera z Gambitu Jihlava, v kategorii do 14 let putovala zlatá medaile k Šimonu Langovi z ŠK Světlá nad Sázavou.

Nejlepší hráčkou Kraje Vysočina v kategoriích dívek do 14 a 16 let se stala Viola Ruby Pejřimovská z TJ CHS Chotěboř. Krajskou přebornicí KŠS Vysočina v kategorii dívek do 14 a zároveň i 16 let je Helena Šťávová z TJ Náměšť nad Oslavou.

Vítězem turnaje mládeže do 12 let se stal Robert Jun TJ CHS Chotěboř. Na druhém místě skončila Markéta Šťávová z TJ Náměšť nad Oslavou. Třetí příčku obsadil Matěj Zezula z TJ Náměšť nad Oslavou. Krajským přeborníkem KŠS Vysočina do 12 let se stala Markéta Šťávová. Nejlepším hráčem Kraje Vysočina a zároveň krajským přeborníkem KŠS Vysočina v kategorii chlapců do 10 let se stal Daniel Srba z ŠK Světlá nad Sázavou. Na druhém místě skončil Rostislav Jun z TJ CHS Chotěboř. Třetí příčku obsadila Lucie Šťávová z TJ Náměšť nad Oslavou.

Nejlepší hráčkou Kraje Vysočina v kategorii dívek do 12 let se stala Markéta Šťávová TJ Náměšť nad Oslavou, která se stala současně krajskou přebornicí KŠS Vysočina dívek do 12 let. Nejlepší hráčkou Kraje Vysočina v kategorii dívek do 10 let se stala Lucie Šťávová TJ Náměšť nad Oslavou, která se stala současně krajskou přebornicí KŠS Vysočina dívek do 10 let.

O chod turnaje se staral Zdeněk Fiala, který byl zároveň hlavním rozhodčím turnaje. O hladký průběh turnaje se starala Simona Suchomelová, která byla rozhodčím na sále. Po dohrání partií soupeři odcházeli společně na rozbory partií, které zajišťoval FM Lukáš Karásek a KM Pavel Večeřa. Rozbory partií mají velký význam v šachovém rozvoji každého šachisty. Nejmladším hráčem krajského přeboru byl šestiletý Pavel Brož z ŠK Světlá nad Sázavou.

Krajský přebor uspořádal Šachový klub Světlá nad Sázavou ve spolupráci s Šachovým centrem talentované mládeže v Kraji Vysočina. Hráči měli dostatek prostoru pro hru ve velkém tanečním sále Sportovního centra Pěšinky. Pro rozbory a odpočinek měli hráči i doprovody k dispozici klubovnu Šachového klubu. Pro odreagování děti hojně využívaly workout, který je součástí Sportovního centra Pěšinky.

Pořadatelé zajistili veškerý šachový materiál, občerstvení, stravování přímo v místě konání a také průběžnou aktualizaci výsledků na chess-results.com. Výsledky turnaje byly zaslány na zápočet LOK ČR. Vždy nejlepší tři hráči KŠSV Vysočina získali diplom a medaili, nejlepší tři hráči Kraje Vysočina obdrželi diplom a věcnou cenu. Všem trenérům a rodičům bych chtěl poděkovat za jejich práci pro šachovou mládež.

Ing. Zdeněk Fiala

předseda Komise mládeže KŠS Vysočina

Článek s obrázky je zde.

Odkazy na výsledky:

http://chess-results.com/tnr472726.aspx?lan=5&art=1&rd=7

http://chess-results.com/tnr472723.aspx?lan=5&art=1&rd=7

Odkaz na fotogalerii:

https://sachysvetla.rajce.idnes.cz/KP_mladeze_2019/

Napsat komentář