KP družstev mládeže 2017/2018 – výsledky

Pořadatel TJ Žďár nad Sázavou z. s., poskytl hráčům i členům doprovodu komfortní zázemí pro hru, občerstvení i analýzu sehraných partií po celou dobu turnaje.

 

První den se v základní skupině 5 týmů z Vysočiny utkala družstva tempem Rapid systémem každý s každým. Suverénním stylem získalo družstvo Světlé nad Sázavou „B“ za čtyři vítězství (se skóre 20,5 bodu) celkem 12 zápasových bodů, 1. místo a jasný postup do nedělního finále. O druhé místo byl v závěrečném kole urputný boj mezi týmy Jihlavy, Pelhřimova a domácího Žďáru. Všechna tři družstva získala po 6 zápasových bodech a rozhodlo tedy skóre. To mělo nejvyšší družstvo Gambit Jihlava (13 bodů) a získalo tak 2. místo a postup do finále. Třetí místo slavil a bronzové medaile obdržel tým TJ Spartak Pelhřimov (12 bodů). Nepopulární 4. místo zbylo na domácí družstvo TJ Žďár nad Sázavou (11 bodů). Sympatický výkon hodně mladého družstva TJ Náměšť nad Oslavou (bez zápasového vítězství, 3,5 bodu) stačilo jen na 5. místo.

 

Finálová neděle proběhla ve znamení herní převahy hráčů ze Světlé. Oba zápasy hrané tempem pro vážné partie vyhrálo družstvo ŠK Světlá nad Sázavou „B“ nad Gambitem Jihlava 5:1. Pro Gambit Jihlava to znamená 2. místo a stříbrné medaile. Vítěz Krajského přeboru ŠK Světlá nad Sázavou postupuje do 1. ligy mládeže 2018/2019.

 

O bezproblémový průběh přeboru se staral pořadatelský tým – ředitel Josef Fišar starší, dva rozhodčí Pavel Večeřa a Josef Fišar mladší a vedoucí domácího družstva Jaroslav Vokoun.

 

 

 

Výsledky základní skupiny.

 

http://chess-results.com/tnr353336.aspx?lan=5

 

 

 

Výsledky finále.

 

http://chess-results.com/tnr353784.aspx?lan=5

 

 

 

Pavel Večeřa, Žďár nad Sázavou 13. 5. 2018

  Vítězné družstvo

2. místo

3. místo

Napsat komentář