Proběhl letní tábor Ředkovec

 

Asi polovina účastníků se obměnila a také věkový průměr poklesl mezi 10 a 11 roků.Šestiletí Sam a Max půjdou do školy teprve za rok, zatímco Kuba Halama si ani nevybaví kolikrát na letním šachovém táboře už byl.  


 

25 mladých šachistů z Vysočiny doplnili tři další z Tábora a tak jsme mohli vytvořit tři výkonnostně a věkově rozlišené oddíly pro šachový turnaj.Skupinu nejstarších vyhrál Jan Čipl (Ji) před Lukášem Kaňkou(Pe) a Jakubem Halamou(HB) ,zatímco v týmu B uspěla devítiletá Dorotka Veverková z Tábora před oddílovým kolegou Vojtou Volfem a třetí byl Filip Zedníček(Ji). Mezi nejmladšími se dařilo nejlépe Tomáši Koumarovi(HB),stříbrný byl Christian Filipou(Hum) a bronzový Kvido Wasserbauer(HB).

 

Taktický postřeh dovedl v bleskovém turnaji na první místo Lukáše Kaňku,druhé pořadí obsadil Jakub Halama a třetí byl Jan Vyhnálek.

 

Jedenáct nešachových her jako stolní tenis,vzduchovka a další se bodovalo a v celotáborové hře mezi staršími byl nejšikovnější pelhřimovský Honza Vyhnálek ,v mladší skupině do 11 let byl nejúspěšnější Tomáš Koumar z Havlíčkova Brodu.

 

Výlet většiny zájemců i letos směřoval do jihlavského akvaparku,pár menších do zoo a na Lipnici odešel jen vedoucí oddílu Tomáš.Na spaní v lese byla zima,tak se tam alespoň většina otestovala při noční hře,mladší se prošli po svíčkách a starší se snažili ošidit dospělé.

 

Body a pořadí nebyly jistě hlavní.K dobrému pocitu z prožitého týdne přispělo počasí (rozmrzelý byl jen autor článku,našel jen pár polosuchých kotrčů…) a také někteří rodiče s drobnými dárky včetně tradičních humpoleckých sladkostí.

 

Jak se líbilo dětem se vlastně dozvíme za rok při pořádání dalšího soustředění.

Vedoucí tábora 

Alois Bartoš

 

 

Poznámka:

Dovoluji si touto cestou poděkovat panu Aloisi Bartošovi za pravidelné pořádání šachového tábora pro talenty z našeho kraje včětně letošního.

Vážíme si všeho, co pro mládež udělal a dělá i mimo tábor. 


Eva Kořínková, předsedkyně KŠSV

 

 

Napsat komentář