Mistrovství světa seniorů 2016 v ČR

Hrát se bude v kategoriích muži a ženy nad 50 a 65 let. Nejmladšímu účastníkovi je 50 a nejstaršímu 90 let. Očekává se rekordní účast kolem pěti stovek  hráčů ze všech pěti kontinentů a více než padesáti zemí. Dostaví se reprezentanti Austrálie, Nového Zélandu, USA, Kanady, Brazílie, Argentiny, Chile, Uruguaye, Jamajky, Dominikánské republiky, Ekvádoru, Venezuely, Číny, Singapuru, Filipín, Indie, Íránu, Izraele, Libanonu, Kazachstánu, Turkmenistánu, Nigérie, Ruska a celé řady evropských zemí. Nejpočetnější výprava bude z pořádající České republiky a čítá 120 hráčů.  
V turnajích bude hrát více než třicet mezinárodních velmistrů a velmistryň a téměř 60 mezinárodních mistrů a mistryň. Ozdobou bude účast mistryně světa z let 1962-1978 Nony Gaprindashvili z Gruzie. Mezi účastníky budou i čeští velmistři Vlastimila Jansa, Jiří Lechtýnský, Petra Hába, Marek Vokáč a Eliška Richtrová.
Na tento silně obsazený turnaj míří i výprava šachistů z Vysočiny. Do kategorie mužů 50+ se chystá z našeho kraje např. Petr Hába hostující v ŠK Gordic Jihlava, Petr Mičulka z TJ Náměšť nad Oslavou, Jan Tesař z oddílu Caissa Třebíč a Vlastimil Siebenburger z ŠK TJ Žďár nad Sázavou. S muži nad 65 let změří síly Miroslav Horák z TJ Náměšť nad Oslavou, mezi ženami se objeví Eva Kořínková z ŠK TJ Žďár nad Sázavou
Jak si v konkurenci zvučných jmen naši hráči povedou můžete sledovat na oficiálních stránkách mistrovství, kde bude zajištěn online přenos, aktuální informace, výsledky i fotografie.

Napsat komentář