Zápis č. 4/2016 ze schůze VV

Zápis č. 4/2016 z jednání VV  KŠSV dne 3. 9. 2016, které proběhlo v Havlíčkově Brodě

 

Přítomni: Eva Kořínková, Eva Šimečková, Jaroslav Benák, Zdeněk Fiala

Omluven:  xxx

 

  1. Kontrola úkolů z minulého jednání

VV zkontroloval plnění úkolů z minulého jednání. Většina byla splněna, některé úkoly přetrvávají:

Usnesení  1/4/2016 VV KŠSV – prodloužení lhůt nesplněných usnesení z minulého jednání

  • dohoda o trénování s p. Bartošem dosud nebyla podepsána – blokováno z jeho strany („nechce se mu“) – termín prodloužen do 30. 9. 2016

  • konkrétní návrh na zakoupení diaprojektoru pro potřeby KCTM – schválen na dnešním jednání

  • Pravidla pro CP: VV upozornil p. Bartoše na stanovený postup. Opět konstatujeme: Žádná změna, CP stále nemáme. Termín prodloužen do 30. 9. 2016

  • VV KŠSV ukládá Z. Fialovi připravit soustředění a dalších akcí KCTM v druhém pololetí roku 2016. Termín prodloužen do 15. 9. 2016.

    Plnění Usnesení 6/3/2016:

  • VV ukládá J. Benákovi zajistit změnu zápisu v rejstříku spolků, a zároveň ukládá členům RK spolupracovat s ním při zajišťování podkladů. KŠSV proplatí náklady spojené s touto agendou (poštovné, ověření podpisu). Termín: výmaz předsedy do 6. 6. 2016 splněno, zápis RK do 30. 11. 2016

    Plnění Usnesení 10/3/2016: VV KŠSV bere na vědomí zprávu předsedy KM a ukládá mu připravit propozice KP mládeže jednotlivců. – termín prodloužen do 5. 9. 2016.

     

  1. Potvrzení hlasování per rollam

 

Usnesení 1/PR z 1. 6. 2016: VV schvaluje ocenění p. Bajera z Gambitu Jihlava u příležitosti jeho životního jubilea.  Ukládá místopředsedkyni KŠSV, aby předání zajistila, schvaluje proplacení CP a nákup upomínkového předmětu. Splněno

Usnesení 2/PR z 1. 6. 2016: VV schvaluje ocenění p. Mareše z ŠK Světlá u příležitosti jeho životního jubilea.  Ukládá místopředsedkyni KŠSV, aby ocenění zajistila. Splněno, předal Z. Fiala.

Usnesení 3/PR z 1. 6. 2016: VV schvaluje doplnění rozpočtu soustředění KCTM dne 4. 6. 2016 v Jihlavě o položku 1000 Kč určenou na pronájem.

Pozn. Dosud nepřišla faktura za pronájem (a pan Bartoš neposlal CP).

Usnesení 4/PR z 7. 6. 2016: VV KŠSV bere na vědomí pozvání místopředsedkyně na kulatý stůl k problematice nadaných žáků do Jihlavy a schvaluje jí za tímto účelem pracovní cestu na 9. 9. 2016. Splněno.

Usnesení 5/PR z 18. 7. 2016: VV schvaluje uspořádání zábavného kvízu u příležitosti Mezinárodního dne šachu (20. 7. 2016) a zakoupení knihy vítězi. Zajistí místopředsedkyně KŠSV. Splněno.

Usnesení 6/PR z 28. 7. 2016: VV schvaluje ocenění p. Horáka z Gambitu Jihlava u příležitosti jeho životního jubilea.  Zajistí místopředsedkyně. Splněno.

Usnesení 7/PR z 17. 8. 2016: VV podporuje účast Simony Suchomelové na MS a žádost ŠK Světlá o dotaci od KÚ na tuto akci. Splněno.

  1. Šachové centrum talentované mládeže Vysočiny

  • Z. Fiala zajistí nákup dataprojektoru a rozpis soustředění do konce roku – viz Usnesení 1/4/2016 VV KŠSV.

  • Je třeba sejít se u p. Kasalé a začít připravovat vyúčtování dotace, vyřešit chybějící úhrady (p. Bartoš, trenéři mládeže).

    Usnesení 2/4/2016 VV KŠSV:VV si ukládá sejít se u p. Kasalé za účelem vyúčtování dotace KCTM. Termín do 15. 10. 2016

     

  • Proběhl letní tábor na Ředkovci pod vedením p. Bartoše. Z 20 účastníků bylo 19 z Kraje Vysočina: Čipl, Nekvindová, Nekvinda, Halama, Kaňka, Šedý, Pejcha, Vyhnálek, Petr, Čížek, Šmíd, Beran, Chaloupka, Klaus a Váhala. Někteří ze zúčastněných nevyčerpali příspěvek na tábor (nutno zkontrolovat).

  • P. Bartoš zaslal zprávu z průběhu tábora. Má zájem udělat ho pro náš kraj i příští rok.

  • Proběhl také Šachový tábor Jedov D. Kaňovského, kterého se zúčastnili z našeho kraje 3 talenti – Kříž, Klubal, Krč. Projednán příspěvek na tábor pro ně podle stejných pravidel jako na LT Ředkovec.

    Usnesení 3/4/2016 VV KŠSV:

  1. ukládá místopředsedkyni KŠSV zpracovat přehled účastníků na táboře Ředkovec a Jedov a čerpané příspěvky na tábor. Termín do 30. 9. 2016

  2. se bude zabývat návrhem p. Bartoše na uspořádání LT Ředkovec pro KŠSV v příštím roce až po vypořádání všech předchozích závazků (dosud nedoručil dohodu, CP).

     

     

  1. Využití dotace pro KŠSV od ŠSČR

Na základě usnesení konference KŠSV dostanou KŠS od ŠSČR dotaci 35. 700 Kč. Dotace bude krajům vyplacena ve dvou splátkách – 20 000 Kč do konce července, zbývající částka bude doplacena/krácena až po splnění podmínek.

KŠS musí do konce roku 2016 předložit přehled, na co byla dotace použita, využití dotace je libovolné, není povinnost ji celou vyčerpat.

VV KŠSV diskutoval o možnostech využití dotace (grantové řízení pro oddíly v KŠSV apod.), konkrétní využití odložil na příští jednání s ohledem na to, jak budou plněny podmínky pro vyplacení dotace, zejména jak bude spolupracovat revizní komise.

Podmínky vyplacení dotace:

  • KŠS musí aplikovovat všechny požadavky nového občanského zákoníku, tzn. do konce roku 2016 aktualizovat údaje v rejstříku spolků dle skutečnosti a zaslat tam účetní uzávěrku za rok 2014 a 2015. Vzhledem k delimitaci účetnictví k 31. 12. 2015 účetní uzávěrky posílat nebudeme. J. Benák již zajistil výmaz předsedy KŠSV z rejstříku, nyní je potřeba tam zanést ještě členy revizní komise – viz Usnesení 6/3/2016. Bohužel z RK spolupracuje jen p. Horák, který již doručil požadované doklady.

  • KŠS mají povinnost spravovat a pravidelně aktualizovat vlastní webové stránky a zveřejňovat zde zápisy ze všech schůzí svých orgánů podle Stanov, všechny propozice a výsledky soutěží, které řídí. Výjimkou jsou soutěže družstev, kde platí povinnost jejich bezodkladného zveřejňování v databázi soutěží ŠSČR. Revizní komise KŠS pošle ŠSČR do 30. 11. 2016 kontrolní zprávu o plnění této povinnosti.

    Usnesení 4/4/2016 VV KŠSV: VV KŠSV žádá revizní komisi o kontrolu webových stránek KŠSV, vypracování kontrolní zprávy a její odeslání ŠSČR do 30. 11. 2016.

     

  • KŠS mají povinnost hlásit řádně a včas postupující hráče ze soutěží, které řídí, a kde je to vyžadováno. STK ŠSČR a KM ŠSČR zveřejní přehled soutěží, ze kterých je povinnost hlásit postupující hráče.

    Usnesení 5/4/2016 VV KŠSV: VV KŠSV ukládá komisi STK a KM řádně a včas zasílat postupující hráče ze soutěží. Přehled krajských přeborníků za rok 2016 bude zveřejněn na webu KŠSV. Zajistí předsedkyně STK a předseda KM do 30. 9. 2016.

     

  1. Zprávy členů VV KŠSV

  • Byly předloženy zprávy místopředsedkyně, hospodářky, předsedkyně komise STK, koordinátorky projektu Šachy do škol a předsedy KM v písemné podobě – viz přílohy.

  • Předseda KR informoval o školení rozhodčích a upozornil na projednávání změn pravidel FIDE na nadcházející Šachové olympiádě. Pokud se schválí, budou od příštího roku nová pravidla.

  • Diskuze o porušování soutěžních pravidel – mohlo by dojít k zavedení povinnosti delegování rozhodčích – doporučeno STK apelovat na oddíly, nedělaly nic, co není v souladu s pravidly a soutěžním řádem.

  • Diskutována kolize LVM v Havlíčkově Brodě s mládežnickou ligou – je to v rozporu se Soutěžním řádem, pro příští rok navrhnout změnu propozic LVM, tak, aby kolize termínů nebyla možná.  

  • Místopředsedkyně doplnila svou zprávu o informaci o Šachovém kvízu k Mezinárodnímu dni šachu. Zareagovalo 14 čtenářů, z toho 13 získalo plný počet bodů. Jeden měl 9 bodů. Z prvních 13 umístěných byl vylosován výherce knihy Můj šachový svět od Davida Navary. Vyhrál ji Josef Janák z Velkého Meziříčí. Ohlasy byly vesměs pozitivní, zúčastnili se registrovaní i neregistrovaní šachisté. Dle možností můžeme kvíz v budoucnu zopakovat.

     

    Usnesení 6/4/2016  VV KŠSV: VV KŠSV bere na vědomí předložené zprávy.

     

  1. Příprava konference

V příštím roce proběhne volební konference. Musí být před celostátní konferencí, která je plánována na konec února. Na ČUS ověřen termín 4. 2. 2016.

Usnesení 7/4/2016 VV KŠSV: VV KŠSV schvaluje termín volební konference. Uskuteční se 4. 2. 2016 v Jihlavě v budově ČUS.

 

  1. Různé

 

  • Schválení CP Evě Šimečkové a Evě Kořínkové k účasti na schůzi VV dne 3. 9. 2016

Usnesení 8/4/2016 VV KŠSV: Schvaluje proplacení CP E. Šimečkové a E. Kořínkové.

 

Napsat komentář