Mistrovství Moravy a Slezska mládeže v šachu – výsledky krajské výpravy

V turnaji hraném na devět kol si vybojoval v kategorii U14  Jiří Klubal z TJ Jiskra Humpolec stříbrnou medaili, 6. místo obsadil Michal Krč z Gambitu Jihlava.

 Mezi hráči do 16 let Jiří Sedlák, odchovanec humpoleckého šachu, obsadil 8. místo a všichni tři postupují na březnové Mistrovství České republiky, s nimi i dvě děvčata: Šárka Volaninová z ŠK Sklo-Bohemia Světlá nad Sázavou a Nela Viktorie Michálková z ŠK Caissa Třebíč. Smůlu měl Jan Ptáček z TJ Jiskra Humpolec, který skončil na 9. místě se stejným počtem bodů jako 7 hráčů před ním a o pořadí rozhodlo až druhé pomocné hodnoceni. Turnaj dobře rozehráli Vojta Kříž z TJ Jiskra Humpolce, Petr Brož a Ondra Dejmal z ŠK Sklo-Bohemia Světlá nad Sázavou a Tomáš Vokoun z TJ Žďár nad Sázavou, ale menší zaváhání v polovině turnaje se jim v silné konkurenci nepodařilo dohnat a skončili v celkovém pořadí ve své kategorii v první dvacítce.

 Ostatní hráči sehráli pěkné partie a posbírali mnoho cenných zkušenosti do další turnajů.

 Všem hráčům gratulujeme k podaným výkonům a postupujícím přejeme hodně štěstí v bojích na Mistrovství České Republiky, dále mají možnost se zúčastnit bojů na turnaji Evropské unie.

                                                                                                      ŠO TJ Jiskra Humpolec

 

 

 

 

 

 


Napsat komentář