Skončilo MČR mládeže v Koutech

Dějištěm byl opět hotel Dlouhé Stráně a kromě osmi turnajů kategorií mládeže – H10-H16 (ty byly obsazeny podle předem stanovených pravidel) a D10-D16 (pro všechny včas přihlášené dívky), bylo možno volně se přihlásit i do dvou souběžně probíhajících Open turnajů – FIDE a národního. V místě se uskutečnilo i finále MČR juniorů – uzavřený turnaj dvanácti oprávněných hráčů (bohužel bez účasti hráčů našeho kraje) a dále řada doprovodných akcí šachového i nešachového charakteru.

Nejlepšího výsledku z našich zástupců dosáhl v národním Openu Tomáš Košut z Náměště nad Oslavou, který obsadil velmi pěkné druhé místo a cenné je i deváté místo, které vybojoval Petr Walek ve Openu FIDE. Je jen škoda, že nenašli nějakého následovníka i v některém z osmi turnajů přeborů mládeže, kde se naši zástupci většinou pohybovali hluboko pod padesáti procenty získaných bodů a pouze dva (Simona Suchomelová a Víťa Kratochvíl) ji těsně překonali. I když Vysočina patří ke krajům s nižší šachovou základnou a analýzu výsledků určitě nechám povolanějším, přece by bylo dobré se v brzké době dočíst, že naši zástupci získávají na přeborech republiky nejen „zkušenosti“ do budoucna, ale aspoň občas i nějaké ty „vavříny“ … A pokud jste dočetli až sem, můžete se seznámit s pohledem našich trenérů na hru a výsledky mládeže Vysočiny a se statistikou její účasti a umístění na přeborech.

 

Všechny podrobnosti a informace k tomuto šachovému festivalu v Jeseníkách včetně všech výsledků se dočtete na stránkách pořadatele této akce.

hotel

Hotel Dlouhé Stráně

 

hrací sál

Pohled do hracího sálu

 

Tomáš Košut

Druhý zprava Tomáš Košut

 

D16

V kloboučku Simona Suchomelová 

 

Napsat komentář