Pozvání na letní turnaje

 

 

Už 29.června startuje v Ružomberoku 4.ročník Česko-Slovenské extraligy žen, kde je přihlášeno i družstvo ŠK Světlá nad Sázavou ve složení Eva Kořínková, Simona Suchomelová, Zuzana Kocourková a Renata Brožová. 

Když zůstaneme ještě za hranicemi, tak ve stejný den začíná v Bratislavě Open Doprastav a o den později v sobotu poblíž našich východních hranic je možno se podívat i na přebor Vsetína. Sobota 30.června je startovním dnem i pro Klatovy a Karvinou a kdo má rád kratší tempo, tak si může třeba zahrát v Praze rapid. V neděli je pak možno naskočit do 14.ročníku turnaje Open České Švýcarsko v Krásné Lípě u Rumburku.

Další týden 7.července zahajuje v Banské Štiavnici vyhlášený Štiavnický šachový festival, jehož součástí je i mezinárodní mistrovství Slovenska.

No a poté už bude na čase se přesunout do Pardubic, kde 12.července odstartuje už XXIII.ročník mezinárodního festivalu šachu a her, který se protáhne až do 27.července. Nejpočetněji zastoupená šachová událost u nás v letošním roce vám nabízí široký výběr. Zahrát si zde můžete téměř cokoliv, co nabízí zveřejněné propozice. Jestli ale nemáte rádi velký mumraj na jednom místě a raději byste hráli ve větším klidu, můžete zkusit od 21.7. třeba Open Desko Liberec a pokud budete v tuto dobu v našem hlavním městě, můžete si tři týdny po sobě vybrat svůj turnaj.

Koncem července a začátkem srpna se můžete přesunout třeba do Tábora, případně dát přednost dalšímu turnaji Czech Tour v Olomouci, nebo se zúčastnit už 24.ročníku Jiráskova memoriálu v Rakovníku. Kdo se ale raději na šachy dívá, než sám hraje, toho nejspíše přiláká Novoborská šachová corrida s Viktorem Lázničkou a Alexejem Širovem.

Nejen moravští hráči se mohou přesunout kousek za hranice a zkusit štěstí v blízké Senici a případně se zde rozehrát na navazující Open ve Starém Městě od 10.srpna. Kdo má raději hory a případně lázně, múže zkusit štěstí v boji o putovní pohár v Jeseníku nebo zvážit účast na Metalmex Open v Liberci.

To už se bude blížit poslední čtvrtina prázdnin a ta nabídne v Praze největší šachovou událost na našem území v letošním roce. Půjde o Mistrovství Evropy mládeže do 18 let s velkou účastí našich mladých šachových talentů. Ale i ostatní budou mít stále velkou možnost výběru, například turnaje v Plzni,  Havířově, Brně, Kadani či Říčanech. Senioři budou mít svoje mistrovství v Rychnově.

Výčet turnajů a šachových prázdninových akcí má do úplnosti hodně daleko, ale přesto všem nabízí slušný výběr. Komu ale ještě bude zbývat trocha času a rád by se podíval kouse dál, může s pardubickými pořadateli třeba vyzkoušet začátkem září Sunny Beach Open v Bulharsku nebo naopak koncem září se Slovanem Bratislava zavítat na Open Tatry.

Bližší informace k většině turnajů včetně jejich propozic najdete na Novoborském šachovém serveru (NŠS) v rubrice Následující nebo v kalendáři, použité foto je z internetu.  

 

 

 VV KŠS Vysočina přeje všem svým členům a příznivcům krásné prožití letních měsíců a načerpání nových sil pro podzimní soutěže družstev.

Napsat komentář