Dvě šachová jubilea

Dlouholetý člen oddílu TJ Sokol Nové Veselí pan Milan Zimpl se dožívá významného živ. jubilea 29. května. Členové oddílu by mu chtěli tímto popřát a zároveň poděkovat za dlouholetou práci, kdy působil jako organizační pracovník oddílu, dále jako rozhodčí a také jako hráč oddílu v soutěžích, kde si počínal velice dobře a zaznamenal spoustu cenných bodů pro družstvo a hrál i v soutěžích jednotlivců v různých turnajích. I nadále pomáhá svému oddílu.

     —–          —–          —–          —–          —–

Druhým významným jubilantem je pan Jaroslav Burian, narozen 3.června.1932.

Na základě jeho iniciativy vznikl v roce 1971 ve Velké Bíteši šachový oddíl, který sloučil zájemce o šach z místního okolí. Již od počátku činnosti se pan Burian ukázal jako skvělý hráč a dosahoval nemalých úspěchů v okresních a krajských soutěžích (1973 obsadil 2. místo v Okresním přeboru mužů, 1977 vyhrál Krajský přebor v korespondenčním šachu). Dlouhou dobu figuroval v desítce nejlepších šachistů okresu. Po celou dobu své šachové kariéry se aktivně zapojoval do soutěží družstev, kde byl vždy velmi platným hráčem. Přestože v letošním roce oslaví své 80. narozeniny, stále nic neztratil ze svého šachového umění. Pravidelně nastupuje do soutěží družstev, kde podává výborné výkony a je nenahraditelnou oporou týmu.

Popularita tohoto skvělého šachisty se projevila v roce 2008, kdy byl bítešským šachovým oddílem nominován do ankety Sportovec Velké Bíteše. V této anketě byl vyhodnocen na 4. místě a nechal za sebou i řadu stále aktivních o dvě generace mladších sportovců, reprezentujících toto město i v divácky atraktivnějších sportech.

 

pan Jaroslav Burian

pan Jaroslav Burian

 

 Krajský šachový svaz Vysočina se připojuje ke gratulaci a přeje oběma hodně zdraví, životního elánu a hodně radosti a spokojenosti v životě i na šachovnici.

Napsat komentář