Mládežníkům zbývají dvě kola do konce MČR

Dnes začneme turnajem FIDE open, kde se po výhře v sedmém kole probojoval na samostatné první místo Zdeněk Hába z Gordicu Jihlava. Také Petr Walek z Náměště si vzhledem ke svému koeficientu drží celkem slušné postavení v tabulce. Národním openem zatím velmi dobře prochází Tomáš Skořepa z Gambitu, který po remíze s vedoucím hráčem turnaje je samostatně na pěkném třetím místě.

V dopoledním kole juniorů prohrál Josef Kratochvíl s hlavním favoritem turnaje Janem Krejčím a Štěpán Seidl se rozešel smírně s Tomášem Pechou. Odpoledne si pak Pepa spravil chuť a po výhře nad Adamem Gabrielem je zatím osmý. Štěpán pak podlehl Vojtovi Plátovi a zaujímá desátou pozici. Mezi juniory zatím jasně dominuje trojice V.Plát, T.Kriebel a J.Krejčí, z níž určitě vzejde celkový vítěz přeboru juniorů.

Když v MČR mládeže dáme nejprve přednost děvčatům, tak v D14 si poměrně dobře vede Simona Suchomelová – po remíze s Nelou Pýchovou je zatím pátá, ale čeká ji jedna ze dvou vedoucích hráček turnaje. Horší je to v kategorii šestnáctiletých, kde Jana Maříková potřetí v soutěži prohrála a pohybuje se v polovině tabulky. Díky nízkému počtu děvčat v této kategorii, lichému počtu a švýcarskému systému, jí los přisoudil na poslední šachovnici úplně poslední hráčku v pořadí, která má o dva body méně. Přejme si, aby Jana v závěrečných kolech své dosavadní postavení přece jenom trochu vylepšila.

V nejmladších kategoriích hochů u našich zástupců z Humpolce také ke změnám nedošlo a oba uzavírají tabulky svých kategorií. Jsou zde ale především na zkušené a tak by se měli „otrkat“ do příštích soutěží. Nejvíc při neúčasti šestnáctiletých nás tak zajímá kategorie H14, kde máme tři zástupce. Tady bych dal prostor zpravodajství Petra Mičulky přímo z místa bojů. Petr také dodal několik dalších fotek.  

Doufejme, že předposlední kolo bude pro všechny naše zástupce úspěšné, neboť prohry v posledních dvou kolech jsou při švýcarském systému velmi nepříjemné. Výsledky festivalu najdete na tomto místě.

 

Náněšťské derby David versus Víťa

 

Pohled na sjezdovku

 

a lanovku v Jeseníkách

   

Je třeba i trocha pohybu, nejen sedět za stoly

 

a využít tak možná posledního sněhu této zimy

 

 

Napsat komentář