Soutěže družstev mají za sebou první kolo v novém roce

Oba celky nastoupily sice oslabeny o několik opor, ale ve výsledku to severomoravanům tak moc nevadilo. Gordic sice uhrál pět remíz, ale bez jediné výhry to na dobrý výsledek nestačilo a dostal se do nebezpečného pásma sestupových vod.

Krajském přeboru si oba lídři prohodili postavení na čele, když Žďár ztratil v Humpolci pouhý půlbod a naopak Gambit Jihlava udolal Velké Meziříčí „pouze“ 6 : 2. Spartak  Pelhřimov porazil druhý tým Gambitu a pokračuje ve stíhací jízdě vedoucího dua společně s Havlíčkovým Brodem, jež zdolal Caissu Třebíč C – té už se po druhé prohře dva vedoucí celky vzdalují. Šestá je Náměšť nad Oslavou, která měla v tomto kole volný los a za ní následuje pětice týmů, které čeká spíš boj o záchranu. Mezi ně kromě už zmíněného Humpolce, Gambitu B a Velkého Meziříčí ještě patří Caissa D a Světlá, jejichž vzájemný duel skončil dělbou bodů.

Regionální soutěž Východ čeká poslední kolo, kde se o vítězi asi rozhodne ve vzájemném zápase mezi vedoucím Sokolem Jámy a druhou Bystřicí nad Pernštejnem. Teoretickou možnost má ještě třetí Nové Veselí.

západní skupině zůstal v čele Pelhřimov C, který měl v tomto kole volno. Druhé je zatím „déčko“ Humpolce následované třetím družstvem Havlíčkova Brodu.

Všechny výsledky najdete na stránkách ŠSČR.

Napsat komentář