Extraliga dorostu po prvním srazu

Náměšť přijela na první soustředění východní části v základní sestavě s jedním náhradníkem a v prvním kole poměrně snadno přehrála 5 : 1 Staré Město, kterému chyběl na srazu jeho nejlepší hráč. Ve druhém kole proti Boršicím díky zadním šachovnicím skončil zápas nerozhodně 3 : 3. V neděli je čekal nejprve Slovan Havířov. Škoda, že tentokrát chyběl půlbod k nerozhodnému výsledku, takže 2½ : 3½. Vše si ale mladý tým z Náměště vynahradil ve čtvrtém kole, kdy narazil na domácí družstvo Beskydské šachové školy, které obhajuje prvenství z loňského ročníku. Zápas skončil nakonec remízou 3 : 3 a celkově získaných pět bodů určitě není špatných, ale o tom, zda bude Náměšť bojovat o medaile nebo o záchranu, rozhodnou zbývající tři kola. Velmi dobře celkově zahrál na první desce Ruda Zezula, když dvakrát vyhrál a dvakrát remizoval, ale ani z ostatních nikdo nezklamal. Článek Petra Mičulky s jeho hodnocením prvního srazu si můžete přečíst zde. Mezi budoucími soupeři jsou obě silná brněnská družstva – nejprve v listopadu zatím stoprocentní Lokomotiva, pak v lednu šestibodový Duras a nováček z Poličky, který má pět bodů. Vypadá to, že těžké záchranářské práce budou čekat oba týmy z uherskohradištské oblasti.

Západní skupina má za sebou také první sraz a bez „ztráty kytičky“ ho zvládly celky Vlašimi a Polabin. Největší problémy mohou pravděpodobně očekávat týmy Mostu a Kladna, které navíc nastupovalo k zápasům nekompletní.

V první lize mladšího dorostu hraje z našeho kraje družstvo SFIALA Gambit DDM Jihlava. Družstvo zatím trpí nevyrovnaností hráčů a po prvních třech kolech mu patří zatím 7.místo. Nejprve podlehlo Táboru „B“ 1½ : 4½, poté jeho „áčku“ 2 : 4 a nakonec vyhrálo 4 : 2 nad B-týmem Vlašimi.

Napsat komentář