Nový ročník soutěží družstev zahájen

V první lize – Východ úspěšně vykročil Gordic Jihlava a ve Starém Městě svého tradičního rivala zdolal tím nejtěsnějším poměrem. Stoprocentně úspěšní byli Lukáš Karásek, Viktor Žigo a Pavel Švanda. Polovinou bodu pak přispěla Eva Kulovaná, Josef Kratochvíl a Oldřich Sedláček.

Krajský přebor měl na programu jeden z důležitých zápasů mezi očekávanými favority. V Pelhřimově však mnoho radosti nebylo. Domácí proti Gambitu A nevyhráli ani jednu partii a nedělní oběd jim po výsledku 2:6 asi moc nechutnal. To Náměšť začala letos pěkně od začátku jasnou výhrou na Gambitu B. Pět ku nule na prvních deskách převážně od mladých juniorů byla pro druhý jihlavský tým nečekaná rána. Nic neponechali náhodě hráči Havlíčkova Brodu a jasně vyhráli nad Caissou D. Stejně tak si poradil i Žďár s oslabenou Světlou. V posledním utkání měla velké problémy favorizovaná Caissa C a jen těsně zdolala svého souseda z Velkého Meziříčí. Při jedenácti družstvech v soutěži tak připadlo volno v prvním kole na Jiskru Hunpolec.

Áčko Žďáru zahajuje utkání se Světlou nad Sázavou.

V regionální soutěži západ céčko Havlíčkova Brodu zdolalo doma další céčko ze Světlé a v místním derby v Humpolci byl úspěšnější d-tým, který těsně přehrál domácí družstvo C. Volno měl Pelhřimov. Na východě zasáhlo do boje všech osm týmů. Nejvyšším rozdílem vyhrály Jámy v Jihlavě nad pátým celkem Gambitu a uspěla i záloha Velkého Meziříčí ve Žďáře, Zbylá utkání mezi Novým Veselím a Opatovem i domácí Bystřicí a Gambiem Jihlava F skončila smírně. Druhé kolo odstartuje v neděli 23.října.

Ve druhém zápase ve žďárské klubovně se pod dohledem rozhodčího Josefa Fišara domácím moc nedařlo a podlehli Velkému Meziříčí 2 : 3.

Všechny podrobné výsledky ze soutěží družstev jako obvykle najdete na stránkách ŠSČR.

Napsat komentář