MČR juniorů a mládeže

V prestižním finále juniorů má Vysočina svého zástupce v osobě Štěpána Seidla z Bedřichova. Ten se zatím po pěti kolech ziskem dvou bodů dělí s jedním z očekávaných medailistů  J.Burešem o deváté místo, což asi odpovídá Štěpánovu nasazení dle startovní listiny. Hlavním favoritem přeboru je bezesporu s nejvyšším ratingem litovelský Jan Krejčí, který také vede turnajovou tabulku.

Jedinou zástupkyní Vysočiny v mistrovských soutěžích dívek je Simona Suchomelová z Havlíčkova Brodu v kategorii do 14 let. Bohužel jí začátek určitě nevyšel podle jejích představ a po čtvrtém kole má na svém kontě jediný bod. Snad bude v druhé polovině turnaje podstatně úspěšnější.

Na mistrovství mládeže chlapců zápolí i pět účastníků našeho kraje, kteří si vybojovali postup do finálových turnajů. V desetiletých nemáme obsazení, v kategorii do 12 let reprezentuje Vysočinu Aleš Krčil z Humpolce. Po čtvrtém kole se dvěma půl body se dělí o průběžné šesté místo. V kategorii čtrnáctiletých jsou Vít Kratochvíl i David Mičulka z Náměště nad Oslavou zatím na padesátiprocentním zisku. V nejvyšší věkové kategorii do 16 let jejich oddíloví spoluhráči Rudolf Zezula a Petr Walek mají zatím „mínus jedna“, pohybují se na 15.-20.místě  a dnes je čeká vzájemný zápas. Zajímavé je, že stejný bodový zisk má i vítěz přibyslavského polofinále juniorů Petr Čižinský z Polabin, který dal přednost turnaji H16 před finále juniorů, protože zde očekával lepší medailové šance.

V obou doprovodných turnajích startuje řada dalších šachistů z Vysočiny. Ve FIDE openu jsou na tom zatím nejlépe Jaroslav Janáček ze Světlé a Tomáš Mouryc z Bedřichova se dvěma a půl body ze čtyř kol. V národním turnaji si zatím vede dobře Renata Brožová ze Světlé se ziskem tří bodů ze čtyř partií.

Podrobné výsledky a další zajímavosti získáte ze stránek pořadatelů.

Napsat komentář