Výsledky druhého kola soutěží družstev

Jediný prvoligový celek z Vysočiny zajížděl na sever Moravy oslaben o několik hráčů a to ještě někteří do Orlové dorazili s velkým zpožděním. Na výkonu to ovšem tak znát nebylo a výsledkem je překvapivě poměrně vysoké vítězství. Na něm se podíleli celým bodem Z.Hába, O.Sedláček, V.Žigo a P.Švanda, polovinou pak přispěla E.Kulovaná, V.Píza a L.Karásek.

V krajském přeboru se bojovalo velmi urputně – žádná zápasová remíza, nejvyšší výhrou druhého kola je dvakrát výsledek 5:3 a třikrát to skončilo nejtěsnějším možným rozdílem. Opět nekompletní Žďár nebodoval proti Bedřichovu na předních šachovnicích, ale rozhodl čtyřmi výhrami vzadu. V jihlavském „gambitovém“ derby byl úspěšnější hostující první tým, třebíčské Caisse výrazně pomohly k těsné výhře nad Náměští poslední dvě desky a Velké Meziříčí doma dost nečekaně podlehlo Humpolci. I poslední zápas v Pelhřimově byl velmi vyrovnaný, ale spokojenější určitě odjížděli domů hráči z Havlíčkova Brodu.

Ve východní části regionální soutěže přesvědčivě vyhrála Velká Bíteš v Jamách a po boji Nové Veselí podlehlo doma Opatovu. V Jemnici domácí díky výhrám ve dvou partiích zdolali druhý celek Velkého Meziříčí.

Na západě měl volno čtvrtý tým Havlíčkova Brodu a v obou zápasech se radovali hosté. V Cejli v zápase s domácí rezervou dominovalo „céčko“ Žďáru a ani v Humpolci neponechali pelhřimovští nic náhodě a jasně vyhráli.

Kdo chce vidět víc, tak podrobné výsledky najde na svazových stránkách.

Napsat komentář