Z 1.ligy mladšího dorostu postupuje Náměšť, Havlíčkův Brod a Humpolec ve středu tabulky

   V osmém kole čekal náměšťské těžký soupeř – Bohemians Praha. Po brzkém 0 : 2 vývoj partií ukazoval, že by Náměšť mohla čekat první ztráta bodů v letošní sezóně. Víťa Kratochvíl a Jana Maříková však přežili těžké chvíle a nakonec bylo vybojováno důležité vítězství 3,5 : 2,5. Havlíčkův Brod se postavil vedoucímu týmu soutěže – Říčany A – a vybojoval cennou remízu 3 : 3, což posunulo Náměšť na průběžné první místo. Humpolec porazila Říčany C 4,5 : 1,5 a vzdálil se sestupovému pásmu. V 9.kole zaznamenala Náměšť i Havlíčkův Brod vysoká vítězství 5 : 1 a Humpolec podlehl s nulou Říčanům A.

   V nedělním předposledním 10.kole vyhrála Náměšť 6 : 0, Havlíčkův Brod remizoval s Vlašimí B a Humpolec porazil 4 : 2 Béčko Říčan, které manipulovalo se soupiskou tak, že napsalo na 2.šachovnici hráče a šlo ho vyhlížet ven, že už každou chvíli přijede. Zbytečné divadélko, protože všichni přítomní viděli, že toto družstvo hrálo závěrečná 4 kola v 5 hráčích. Proto vedoucí soutěže opravil výsledek tohoto utkání na 6:0 kontumačně ve prospěch Humpolce. V tomto kole se utkaly týmy na 2. a 3.místě průběžného pořadí a po výsledku Duras Brno – Říčany A 3 : 3 měla Náměšť před posledním kolem 4-bodový náskok a jistotu prvního místa a postupu do Extraligy, kde vystřídá za Vysočinu tým z Bedřichova, kterému se nepovedlo udržení v nejvyšší mládežnické soutěži.

   V posledním kole Náměšť podlehla Říčanům A 2 : 4, Havlíčkův Brod vysoko zvítězil 5,5 : 0,5 a Humpolec podlehl Vlašimi B 1,5 : 4,5. Náměšť tedy postupuje do Extraligy, Havlíčkův Brod a Humpolec zůstávají v 1.lize, žádné družstvo z Vysočiny nespadlo z 1.ligy.

 

Konečné pořadí

Tabulka

 

( Petr Mičulka )

 

Napsat komentář