Soutěže družstev v novém roce

V první lize přivítal Gordic Jihlava soupeře z Orlové. Při vědomí nezáviděníhodného postavení v soutěži nastoupil v silné sestavě a po výhrách Evy Kulované, Josefa Kratochvíla a Viktora Žiga opustil poslední post v tabulce, když severomoravský celek vyhrál jen na jedné šachovnici.

V Krajském přeboru pokračují dostihy dvou vedoucích jihlavských celků. Druhý tým Gordicu vyhrál snadno ve Světlé, která měla tentokrát daleko k ideální sestavě a stejně tak Bedřichov bez větších problémů přivezl všechny body z Humpolce a oba lídři mají už úctyhodný šestibodový náskok. V místním derby v Třebíči se dařilo lépe Caisse a také Gambit Jihlava těsně zdolal soupeře z Pelhřimova, který rovněž nebyl v optimální sestavě. Žďárská rezerva v základní osmičce poprvé v tomto ročníku zvítězila (v Náměšti, kde domácí rovněž nenastoupili v ideální sestavě) a hned opustila sestupové příčky. K jedinému velkému překvapení došlo v Havlíčkově Brodě, kdy domácí přes velkou elovou převahu na všech šachovnicích podlehli Velkému Meziříčí. Možná se ještě nevzpamatovali z minulé, poměrně těžké prohry s Bedřichovem, která jim výrazně zkomplikovala cestu za vidinami druhé ligy.

V regionu jsou zatím kompletní výsledky jen z východní skupiny. Nové Veselí poprvé v soutěži vyhrálo – nad týmem z Jam a čelo se po vzájemné remíze dostaly celky Gambitu C a Žďáru D. Na západě céčko Humpolce zdolalo svého oddílového kolegu a z Cejle jsem výsledek neobdržel. Už avizované dopravní komplikace způsobily, že se v jižní skupině neodehrál zápas Velká Bíteš proti Jemnici, když hosté uvízli za kamionem, který přehradil cestu. Zápas se tak odehraje po dohodě soupeřů v náhradním termínu. Aby byl celkový výčet výsledků úplný, je třeba ještě přidat informaci o výhře déčka Gambitu v Opatově.


Všechny výsledky nejdete zde a budeme doufat, že počasí nám v dalších kolech snad ukáže lepší tvář pro cesty k zápasům.

Napsat komentář