Poslední předvánoční kolo soutěží družstev

Na novoborských stránkách v hlášení ligových výsledků probíhajících zápasů se jako první z neděle objevila kusá zpráva od Olgy Sikorové z Třince k zápasu 1.ligy Třinec B – Gordic : 8:0k „hosté se nedostavili k utkání“. Ať už byly příčiny jakékoliv, faktickým výsledkem je kontumace zápasu, poslední místo v tabulce a hrozící poměrně vysoká pokuta, což určitě vyhlídky zástupce Vysočiny na udržení prvoligové příslušnosti bohužel moc nezvyšuje.

Páté kolo Krajského přeboru bylo charakteristické čtyřnásobnou vánoční nadílkou 5,5:2,5 bez ohledu na domácí a hosty. V souboji „lídrů“ potvrdil větší touhu po druhé lize Sokol Bedřichov, který takto vyprovodil havlíčkobrodské. S ním drží krok béčko Gordicu, na jehož půdě neměla oslabená Náměšť s omladinou na zadních šachovnicích prakticky žádnou šanci. Zatím si dobře vedou i hráči Světlé – tentokrát vezou body z Velkého Meziříčí. První výhry se dočkal jihlavský Gambit na půdě Caissy a také Spartak Třebíč, jež doma těsně zdolal tým Humpolce. O poslední místo se poprali doma žďárští s Pelhřimovem, ale výsledkem byla remíza a „udržení pozic“ na konci tabulky. Na první vítězství v soutěži si tak oba počkají až do roku 2010.

Po odehrané první polovině zápasů v regionu se v jižní skupině na vedoucí pozici usadila Velká Bíteš, která doma remizovala se svým pronásledovatelem z Rouchovan. I druhý zápas této skupiny mezi Opatovem a Jemnicí skončil nerozhodně. Na východě získalo první bod Nové Veselí, když se rozdělilo o body se Žďárem a na čele skupiny „přezimuje“ céčko Gambitu po výhře nad Velkým Meziříčím. Ovšem rozdíl mezi prvním a třetím je jediný bod a tak to bude po Novém roce ještě hodně zajímavé. Západní skupina je ještě vyrovnanější – rozdíl mezi prvním a posledním jsou čtyři body. Déčko Humpolce překvapivě vyhrálo v Cejli a céčko se rozešlo smírně se čtvrtým družstvem Havlíčkova Brodu.  Vše najdete zde.


Tím bych uzavřel trochu opožděnou informaci z nedělních klání a všem bych Vám chtěl popřát příjemné a ničím nerušené prožití svátků a hodně zdraví, štěstí a úspěchů v životě i za šachovnicí po celý příští rok a rádi Vás přivítáme v sobotu 26.prosince ve Žďáře na Krajském přeboru v bleskové hře. 

Napsat komentář