Třetí kolo soutěží družstev

Třebíčská Caissa A narazila tentokrát na velice silného soupeře, jednoho z kandidátů na triumf v soutěži, Polabiny B. Kromě poslední desky nebyl rozdíl mezi soupeři více jak 50 ELO bodů. Štěstí se však nakonec přehouplo na stranu domácího pardubického celku, když dokázali zvítězit na třech deskách, zatímco třebíčští pouze na dvou. Celková prohra 3,5:4,5 tak jistě hodně bolí. Ve vzájemném souboji Caissy B a Pelhřimova se z vítězství radovali hráči Třebíče a to v poměru 5:3. Na prvních šesti deskách docílili skóre 5:1 a tak je ani nemuseli bolet prohry na posledních dvou deskách. Naším čtvrtým zástupcem je tým Žďáru n./Sáz. Stejně jako Caissu jej čekal jeden z favoritů soutěže, další tým z Pardubic, AKIS Pardubice. Bohužel stejně, jako ve zmíněném duelu, dopadl i výsledek. Přesto si Žďár jistě zaslouží pochvalu za bojovný výsledek, neboť na sedmi(!) šachovnicích byli papírovými outsidery. A tak věřme, že příště už se podaří Žďáru zabodovat a odlepit se ze sestupových vod.

V krajských soutěžích se opět v každé skupině odehráli tři zápasy. Ve východní skupině na sebe narazili dosud neporažené týmy Gambitu Jihlava B a Caissy D. O něco silnější sestavu se podařilo složit jihlavskému týmu a tak Caissa odjížděla s prázdnou po prohře 5:3. Na čele se tedy osamostatnil tým Gambitu. Vítězství se ani napotřetí nedočkal ‚mládežnický‘ tým Spartaku Třebíč B když podlehl týmu z Bystřice n./Pern 3,5:4,5. V posledním duelu východní skupiny na sebe narazili družstva Bedřichova B a Žďáru C. Zápas, ve kterém se na šachovnici neobjevila ani jedna remíza, skončil výsledkem 4:4.

V západní skupině jsou prozatím dva neporažené celky. Jedním z nich je Havlíčkův Brod B, který tentokrát nekompromisně smetl pelhřimovské Cčko kanárem 8:0. Druhým neporaženým je Humpolec B. Ten v souboji se zálohou Světlé n./Sáz. vyhrál přesvědčivě 5,5:2,5 a je o počet vyhraných partií druhý. V posledním zápase podlehla domácí Cejle druhému týmu z Havlíčkova Brodu 3:5.

Výsledky soutěží, zpravodaje, tabulky jednotlivců … můžete jako vždy nalézt v databázi ŠSŠR.

Napsat komentář