OPEN Žďár 2024 – závěrečná zpráva

Šachový oddíl TJ Žďár nad Sázavou za podpory Krajského šachového svazu Vysočiny uspořádal otevřený Krajský přebor jednotlivců v šachu, který se už tradičně hrál jako součást turnaje OPEN Žďár.

 Sedmikolového turnaje (se zápočtem na listinu FIDE) se ve dnech 4. až 7. července 2024 zúčastnilo, celkem 60 hráčů, 29 bylo z Kraje Vysočina, zbývajících 30 přijelo z řady míst České republiky a jeden ze zahraničí – konkrétně z Norska.

Přeborníkem Kraje Vysočina se stal Pavel Večeřa z oddílu TJ Žďár n.S. se ziskem 5 bodů a právem postupu do dalších fází republikového šampionátu. Na druhém místě skončil rovněž s 5 body  Milan Sýkora z TJ Žďár n.S. a třetí místo obsadil Vlastimil Siebenbürger  z TJ Žďár n.S., který měl nejlepší pomocné hodnocení z velké skupiny hráčů se 4,5 body. V rámci přeboru Kraje Vysočina byly vyhlášené i další kategorie. Dorosteneckou i juniorskou kategorii ovládl Jakub Stejskal z Gordicu Jihlava, Nejlepší dorostenkou, juniorkou a ženou v turnaji z Kraje Vysočina byla Hana Bártová z ŠK Světllá n.S. Mezi seniory byl nejlepší žďárský Vlastimil Siebenbürger.

Turnaj OPEN Žďár 2024 suverénně ovládl Tomáš Vojta z TJ Spartak Vlašim se 6,5 body před Lukášem Passerem z Šachového spolku Újezd nad Lesy s 5,5 body. Na třetím místě skončil domácí Pavel Večeřa, čtvrtý byl Jan Štefanišin a pátý Petr Brož z TJ Spartak Kutná Hora, všichni s 5 body. V kategorii seniorů vyhrál Vlastimil Siebenbürger z TJ Žďár n.S., v kategorii žen zvítězila díky lepšímu pomocnému hodnocení Julia Jeřábková z ŠK Jeseník. Nejlepším juniorem byl Jakub Stejskal z Gordicu Jihlava a nejlepší juniorkou Beáta Březíková z SK Prostějov.

Odkaz na chess-results:  Chess-Results Server Chess-results.com – Open Žďár 2024

Odkaz na fota vítězů: Open Žďár 2024 .. Krajský přebor ovládli domácí :: ŠO TJ Žďár nad Sázavou (webnode.cz)

Turnaj řídili rozhodčí Josef Fišar st. a Petr Zelenka, trenérsky turnaj zajistil Josef Fišar ml. Partnerem pořadatele byla TJ Žďár nad Sázavou, která poskytla hrací prostory a další nezbytné zázemí. Šachisté zde našli nejen velmi dobré herní podmínky, dostatek prostoru na odpočinek ale v klubovně pořádajícího oddílu i prostor pro analýzy sehraných partií a potřebné občerstvení.

Velká část účastníků se vyjádřila, že se již nyní těší na příští ročník.

Josef Fišar

Žďár nad Sázavou 8.7. 2024

Pořadí

Napsat komentář