Grantový program Šachy na Vysočině 2024- akce v Havlíčkově Brodě

Šachový oddíl TJ Jiskra Havlíčkův Brod, ,z. s. uspořádal 27. března 2024 šachový turnaj „VELIKONOČNÍ ŠACHOVÝ TURNAJ MLÁDEŽE 2024 “ určený pro žáky/žákyně ZŠ a GYM. Turnaj byl zároveň k připomenutí Mezinárodního dne šachu.
Nad turnajem převzal záštitu senátor PČR Jan Tecl, za TJ Jiskra předseda Miroslav Sommer. Turnaj podpořily firmy AMYLON Havl. Brod, CATUS Havl. Brod, EFKO Nové Veselí, OSS HB, Město Havl. Brod.
Uskutečnil se jeden společný turnaj o 22 účastnících s vyhodnocením dvou kategorií mladší/starší :
A) MLADŠÍ – pro žáky/žákyně 1. – 5.třídy ZŠ, B) STARŠÍ – žáci/žákyně 6. – 9.tř. a GYM.
Hrálo se 7.kol, tempem 2 x 15 min. řízené programem Swiss- Manager, kvalifikovaní rozhodčí Karel Brodina a Václav Paulík, Jiří Havel, výsledky zaslány k zápočtu na ELO a uveřejněny na https://chess-results.com/tnr915582.aspx?lan=5&art=1&turdet=YES .
Bezproblémový, bojovný turnaj za účasti žáků/žákyň ZŠ z Havl. Brodu, Lipnice n/Sázavou, Lípy, Okrouhlice, Ledče nad Sáz., Pelhřimova, České Bělé, GYM HB a Dobronína.
V turnaji A) MLADŠÍ – zvítězil se ziskem 5,0 bodů Petr VESELÝ ze ZŠ Okrouhlice, 2.místo Ariuntugs DELGERSAIKHAN ze ZŠ Wolkerova Havlíčkův Brod, se 4,0 body, 3.místo Vojtěch ZVOLÁNEK ze ZŠ Konečná se 4,0 body.
V turnaji B) STARŠÍ – zvítězila favoritka Hana BÁRTOVÁ z GYM Havl.Brod se 7,0 body, 2.místo Tomáš KOUMAR ze ZŠ Wolkerova Havlíčkův Brod s 5,0 body, 3. Místo se stejným počtem 5,0 bodů, ale horším pomocným hodnocením Tomáš HLAVÁČ ze ZŠ Wolkerova Havlíčkův Brod.
První místo suverénním výkonem stylem start/cíl zvítězila Hanka Bártová z GYM HB. Zvítězila tak i v kategorii děvčat, na druhém místě skončila Sára Dudková ze ZŠ Štáflova.
Medaile, diplomy a věcnou cenu obdrželi první tři v kategoriích, obě děvčata za 1. a 2. místo a nejmladší účastník turnaje šestiletý Štěpán Klement ze ZŠ Wolkerova, HB.
Všichni obdrželi věcnou cenu, ceny od partnerů turnaje, za což pořadatelé i účastníci děkuji.
Podrobné výsledky a foto na webových stránkách ŠK Jiskra Havl, Brod :
https://sachy-hb.cz/velikonocni-sachovy-turnaj-mladeze-2024/

V Havlíčkově Brodu 14.7.2024

Za pořadatele ŠK TJ Jiskra Havl.Brod,z.s.
Ing. Tomáš Klement

Napsat komentář