Zaječických 60 ročníků a Vysočina – jak se měnil čas

Ve vesnici Zaječice s asi 1000 obyvateli, ležící nedaleko od Chrudimi, si usmysleli, že šachových turnajů pro děti je nedostatek, a rozhodli se uspořádat šachový turnaj sedmičlenných žákovských družstev. V roce 1963, ve kterém se narodil autor těchto řádků, se „Zaječice“ hrály poprvé a hrát přijela družstva z celého Československa.

Čtěte více

Zpráva z 5. soustředění talentované mládeže Kraje Vysočina

Páté soustředění talentované mládeže z Kraje Vysočina se tentokrát uskutečnilo prezenčně v Jihlavě v sobotu 11. května 2024. Zúčastnilo se jej 25 hráčů a hráček. Původně bylo přihlášeno 32 dětí, ale postupně se především z důvodu nemoci omluvily. Mládežníci byli rozděleni do tří skupin po 12, 6 a 7.

Čtěte více

Nataša Richterová druhá na MČR v rapid šachu žen 2024

V sobotu 8. 6. 2024 pořádal oddíl ŠK Světlá nad Sázavou v Chotěboři MČR žen v rapid šachu. Z našeho krajského svazu se ho zúčastnilo 5 hráček (WIM Nataša Richterová – TJ Náměšť nad Oslavou, Lucie Rybáčková – ŠO Gordic Jihlava, Hana Bártová, Irena Holatová a Taťána Nesporá – všechny pořádající ŠK Světlá n. S.). Výborně si mezi 29 hráčkami vedla Nataša Richterová, která získala stříbrnou medaili – gratulujeme!

Čtěte více