Otevřené mistrovství České republiky v bleskovém šachu 2023

V Pardubicích se 9. prosince 2023 konalo Otevřené mistrovství České republiky v bleskovém šachu 2023.  Bylo rozděleno do dvou samostatných turnajů: OPEN na 15 kol a ŽENY na 13 kol. Tempo hry bylo 3 minuty s dvousekundovým bonusem za každý provedený tah.

V turnaji žen reprezentovaly Kraj Vysočina pět hráček. Celkem se turnaje zúčastnilo 50 žen a dívek z celé České republiky. Nejlepšího výsledku dosáhla Nataša Richterová (TJ Náměšť nad Oslavou), která s 9,5 body brala stříbro. Eva Kulovaná (ŠK Caissa Třebíč) získala 8,5 bodu a obsadila 6. místo. Devátá skončila Lucie Rybáčková (ŠO Gordic Jihlava). Vybojovala osm bodů. Zároveň jí výsledek vynesl na 1. místo mezi dorostenkami. Taťáně Nesporé (ŠK Světlá nad Sázavou) přineslo 6 bodů 35. příčku a Hana Bártová s 5 body (ŠK Světlá nad Sázavou) obsadila 42. místo.

V turnaji OPEN hráli z Kraje Vysočina čtyři šachisté. Turnaje zúčastnilo 189 hráčů. Nejúspěšnější byl Šimon Lang (ŠK Světlá nad Sázavou), který s 8 body vybojoval 71. místo. Filip Zedníček (ŠO Gordic Jihlava) skončil se 7 body na 106. příčce a Luboš Svíženský (ŠK Caissa Třebíč) se stejným počtem bodů, ale s horším pomocným hodnocením na 123. místě. Martinu Rybáčkovi (ŠO Gordic Jihlava) se 6 body patří 146. pozice.

Jako rozhodčí zde působil předseda komise STK KŠSV Josef Kratochvíl.

Odkazy na výsledky obou turnajů:

Chess-Results Server Chess-results.com – MČR žen v bleskovém šachu 2023 – Bulinský & Vávra Open

Chess-Results Server Chess-results.com – Otevřené MČR v bleskovém šachu 2023 – ChessBase Open

Jana Rybáčková

foto z FB ŠSČR:

Napsat komentář