Z činnosti Šachového oddílu Křižánky

Stalo se už každoroční dobrou tradicí oddílu, uspořádávat pro hráče těsně  před letními prázdninami akci, na které hodnotíme  jejich  dosažené roční  sportovní výkony a odměníme je za jejich výsledky. Tato tradice trvá již 3 roky,  od vzniku našeho sportovního spolku a i  letos se uskutečnila v sobotu 17.6 v budově  VC obce Křižánky. Na ni byly pozváni všichni naši důležití partneři, se kterými jsme v průběhu roku v kontaktu a úzce spolupracujeme. Rodiče dětí, ředitelé Z a MŠ v regionu, Sponzoři a Obecní zastupitelé. K  našemu milému překvapení se nás letos rozhodli navštívit a podpořit také funkcionáři z KŠSV paní Eva Kořínková – předsedkyně  Svazu  a paní Šimečková – hospodářka.  Celkově  se dostavilo na tuto  významnou akci  33 našich šachových příznivců.

Hlavním  cílem setkání, kromě již zmíněného zhodnocení sportovních výsledků hráčů  v  sezoně,  bylo i slavnostní předávání cen  a dárků všem, kteří  se letos účastnili bojů, o v pořadí už 3 titul přeborníka oddílu v Rapid Šachu. A bylo jich  rekordní počet 16. Proto jsme se rozhodli rozdělit hráče do 2 skupin po 8, podle věku a  jejich předpokládané výkonnosti. Do skupiny A ( starší ) a B (mladší. V nich se hráči utkávali systémem každý s každým. A poprve jsme do skupiny A starších dětí, zařadili i dospělé hráče, čímž soutěž získala na přitažlivosti a atraktivitě.  Rovněž bylo dohodnuto pravidlo, aby z každé z obou skupin, 4 nejlepší hráči postoupili přímo do závěrečných bojů o titul a v něm se utkali   vyřazovacím způsobem. Tím získali  i hráči slabší B skupiny  velkou motivaci, neboť i oni dostali reálnou možnost zabojovat o titul. A také ji náležitě využili, na úkor některých zkušenějších hráčů, kteří se z různých důvodů nevešli do finalové osmičky a museli se smířit se svou účastí v B skupině, která probíhala souběžně. Ale právě proto byly letošní souboje o titul přeborníka oddílu tak zajímavé. Po ukončení všech soubojů bylo pořadí vítězů následující: Absolutním vítězem a tím i přeborníkem oddílu pro rok 2023 se stal pan Viktor Tlustý z Herálce. Druhé místo vybojoval Lukáš Zelený ze Svratecké ZŠ a na třetím místě skončil pan Jaroslav Doubek z Křižánek, nestor našeho ŠO, který i ve svém pokročilém věku předvádí obdivuhodné sportovní výkony a je vzorem pro mnohem mladší oddílové hráče. Za svoji účast v soutěži, obdrželi všichni účastníci letošních bojů  hodnotné ceny a dary, které přispěli ke spokojenosti a dobré  atmosféře hráčů a našich hostů.

Součásti toho slavnostního ceremoniálu bylo i předávání oddílových  putovních cen pro hráče do 16 let, jak je u nás již tradicí. Držiteli těchto krásných trofejí darovaných firmou Nadral.cz, se pro příští rok stali tito hráči: Krále získal ( Lukáš Zelený ), Dámu ( Vo Trong Lap Pavel ) a Jezdce ( Barbora Haraštová ). Za skokany roku ve výkonnosti,  určil výbor tyto hráče: Za chlapce – Vo Trong Lap Pavel (ZŠ Herálec ), za dívky Anna Gregorova (ZŠ Svratka ), oba v kategorii H a D 12. Všem vyhodnoceným hráčům gratulujeme. Na závěr celé akce všichni přítomní mládežníci z oddílu, obdrželi od funkcionářek KŠSV upomínkové předměty. Předsedkyně Eva Kořínková pak popřála Adamovi Trávníčkovi k jeho letošním sportovním výsledkům v LMV, pro které byl jako první oddílový hráč vybrán a zapsán komisí KŠSV do elitního seznamu talentů kraje. Patří ti velká  gratulace, ale je to i  zároveň velký závazek a výzva pro tebe Adame!!! Doufám, že nezůstane jen u tohoto úspěchu a brzo budeš mít v oddíle následovníky. Na závěr předseda oddílu pan P.Nadrchal poděkoval všem zúčastněným hráčům a hostům za příjemně strávené odpoledne a ukončil akci. A ještě několik fotek ze setkání.

Zpracováno 19.6.2023                                                                       Ing. Petr Nadrchal

Napsat komentář