Liga Vysočiny mládeže 2022/2023 – závěrečná zpráva

Sedmým turnajem, konaným tradičně v Jihlavě, se uzavřel další ročník Ligy Vysočiny mládeže v rapid šachu. Populární šachový seriál letos překonával v mnoha pořádajících městech rekordy co do počtu účastnících se mladých nadšenců. Podle našich statistik se každého turnaje účastnilo průměrně 111 hráčů z kraje Vysočina a zapojovali se též mládežníci odjinud. Opravdu masovou akcí pak byl turnaj v Náměšti, jehož se zúčastnilo 159 mladých šachistů a 42 hráčů v open sekci!

          Poděkování patří nejen novému předsedovi komise mládeže panu Zezulovi, který tamní velikonoční turnaj zaštiťuje, ale také všem pořadatelským městům (Velké Bíteši, Žďáru, Třebíčí, Světlé, Humpolci, Jihlavě) a jejich obětavým činovníkům a pracovníkům s mládeží, kteří se na konání jednotlivých turnajů podílejí! Také děkuji všem trenérům a rodičům, kteří se starají o vývoj našich talentů.
          Liga Vysočiny se vrátila se svým kořenům coby náborové turnaje pro mládež našeho kraje, v nichž mladí šachisté dělají svoje první soutěžní tahy, a stejně jako jejich zkušenější kolegové si ověřují, jaké učinily od minulého turnaje pokroky. Věřím, že v příštím roce se počet turnajů v sérii nesníží, ale naopak třeba ještě navýší.

Vítězi jednotlivých kategorií se stali:

D8     –        Ema Janáčková                      H8     –        Zdeněk Vaňoušek

D10   –        Nandin Ulsbold                       H10   –        Jan Burel

D12   –        Kamila Havelková                  H12   –        Martin Policar

D14   –        Hana Bártová                          H14   –        Jakub Stejskal

D16   –        Irena Holatová                        H16   –        Patrik Kocman

Krajští přeborníci v rapid šachu se již neurčují na základě našeho seriálu, takže jste všichni srdečně zváni zápasit o tituly v sobotu 27. května do Náměště.

          Příští školní rok opět na viděnou!

Ve Žďáře nad Sázavou 8. 5. 2023                          Fišar Josef ml., ředitel soutěže

Výsledky LVM 2022/2023 najdete zde: Výsledky LVM :: Liga-vysociny-mladeze-v-sachu (webnode.cz)

Napsat komentář