Vyjádření k soutěžím družstev v našem kraji

ČUS vydala v neděli právní výklad k aktuálním epidemiologickým nařízením a restrikcím. https://www.cuscz.cz/novinky/aktualni-opatreni-ve-vztahu-ke-sportu.html

STK KŠSV upřesňuje podmínky pro sehrání zápasů krajských soutěží družstev tak, aby byly v souladu s podmínkami pro konání sportovních zápasů vydanými Ministerstvem zdravotnictví od 22. 11. 2021 v souvislosti s omezením šíření nákazy covid-19.

Výtah z pravidel Ministerstva zdravotnictví: Sportovní činnost nepravidelná či v proměnlivém kolektivu (soutěže, utkání) nevyžaduje kontrolu bezinfekčnosti pouze v případě účasti max. 20 osob. Nad tento počet se provádí kontrola bezinfekčnosti dle I/17 MO služby s tím, že pro tyto účely má RT-PCR test platnost 7 dní – pouze osoby do 18 let. Jde-li o akce do 20 osob kontroluje se pouze skutečnost, zda některá z osob vykazuje klinické příznaky onemocnění covid-19 (bez ohledu na věk). Jde-li o akce nad 20 osob, umožňuje se účast pouze očkovaným, dětem do 12 let věku bez dalších podmínek a dětem od 13 do 18 let věku s negativním PCR testem uskutečněným v průběhu posledních 7 dní. Neočkovaní se nesmí v tomto režimu zápasů zúčastnit. V obou je povinností pořadatele zápasu vytvořit seznam zúčastněných osob s jejich telefonními kontakty a ty archivovat po dobu 30 dní.

Doporučujeme sehrát maximum zápasů v režimu s účastí max. 20 osob. Toto opatření umožňuje účast na zápase všech hráčů ze soupisek a nevystavuje je dalším povinnostem a nákladům na provádění testů.

Josef Kratochvíl, předseda komise STK

Napsat komentář