Letní kempy 2021


Tři desítky mladých šachistů strávily 5 dnů v letních šachových kempech v Jedově u Náměště nad Oslavou. Kempy se konaly v termínu od 26.7 do 30.7.2021. Pořadatelem byl spolek Free Time Světlá, z.s. ve spolupráci s Krajským šachovým svazem Vysočina. Letní kempy byly zdarma, byly financovány z dotace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy LETNÍ KEMPY 2021 a byly zaměřeny na snížení nerovností v přístupu ke vzdělávání a podporu duševního zdraví u dětí, které ve školním roce 2020/2021 plnily povinnou školní docházku, v důsledku pandemie COVID 19.

Hlavním zaměřením byla šachová výuka pod vedením zkušených trenérů 2.třídy panem GM Petrem Veličkou a panem Petrem Mičulkou, která byla doplněna vědomostními soutěžemi, matematikou, aktivním sportováním či osobností výchovou, výletem a táborákem. Někteří si mohli vyrobit i pohledy a poslat je svým nejbližším.

Při zahájení kempů byla předána od KŠSV a KM KŠSV pochvala Lucii Rybáčkové (účastnice kempu) k dosaženému titulu mistryně republiky do dvanácti let. Účastníkům se pobyt v kempech líbil a pořadatelé zvažují pořádání  této akce i v příštím ročníku.

Drahomíra Kaňková

Napsat komentář