Turnaj Open Vysočina 2020 – výsledky

Ve Žďáře nad Sázavou v hotelu Jehla byl v pátek 25. 9. zahájen turnaj Open Vysočina 2020, který se zároveň hrál jako Krajský přebor jednotlivců – dospělých, žen, seniorů a mládeže v kategoriích HD18 a HD20.

Deštivé počasí přilákalo 61 účastníků z celé republiky. Turnaj zahájil jeho ředitel Vladislav Obůrka a předsedkyně KŠSV Eva Kořínková. Slavnostního zahájení se zúčastnil patron turnaje Martin Šmarda, starosta Nového Města na Moravě. Turnaj byl slavnostně ukončen v podvečer dne 29. 9. 2020.

Volný prodloužený víkend přilákal hlavně hráče mládežnických kategorií, kteří podávali dobré výkony a významně zamíchali celkovým pořadím. V krajském přeboru se nakonec nejvíce radoval Pavel Brož z ŠK Světlá nad Sázavou, který se stal krajským přeborníkem mužů ro rok 2020. Následovali hráči ŠK TJ Žďár nad Sázavou v tomto pořadí: Vlastimil Siebenburger, Pavel Večeřa, Ivo Svoboda a Tomáš Vokoun. Posledně jmenovaný je přeborníkem kraje v kategorii H18 a H20. Nejlepší juniorkou a dorostenkou se stala Taťána Nesporá z ŠK Světlá nad Sázavou, krajskou přebornicí žen Eva Kořínková a seniorů Vlastimil Siebenburger, oba z ŠK Žďár nad Sázavou.

Celkovým vítězem turnaje Open Vysočina 2020 se stal Pavel Krupica z ŠK Kuřim, druhý byl nadějný mladík Tadeáš Hladký z ŚK Jezdci Jundrov, třetí Pavel Brož z ŠK Světlá nad Sázavou, čtvrtý a pátý byli domácí hráči Vlastimil Siebenburger a Pavel Večeřa. domácí hráči kralovali i v kategorii žen (Eva Kořínková) a seniorů (Vlastimil Siebenburger). Nejlepší juniorkou se stala Leontýna Hladká, mezi juniory byl nejlepší Tadeáš Hladký, oba ŠK Jezdci Jundrov.

Všichni účastníci vzorně dodržovali jak epidemiologická, tak šachová pravidla. Přispěli tak k pohodové atmosféře turnaje. Z turnaje nikdo neodjížděl s prázdnou, každý obdržel cenu. K hladkému průběhu turnaje přispěl hlavní rozhodčí Josef Fišar, kterému aří dík, stejně jako jeho oddílovým kolegům – organizátorům v čele s ředitelem turnaje Vladislavem Obůrkou.

Výsledky najdete zde: https://chess-results.com/tnr532696.aspx?lan=5

Fotogalerie pořadatelů je zde: vecerovizr.rajce.idnes.cz/Sachy_Open_Vysocina_2020/

Foto: Renata Koumarová

Napsat komentář