Rozhodnutí VV KŠSV k jím řízeným soutěžím

Krajský šachový svaz Vysočina na základě aktuálního vývoje epidemie koronaviru SARS-CoV-2 rozhodl u soutěží řízených KŠSV takto:

  1. Soutěže dospělých

STK ukončila Regionální soutěž družstev: RSV-východ po 9. kole a RSV-západ nástavbu po 2. kole z důvodu koronaviru.

Dlouhodobé soutěže jsou tak ukončeny.

KP dospělých – přihlášen jeden zájemce o pořadatelství – KP by měl proběhnout, stejně jako loni, v rámci turnaje Open Vysočina 2020 ve Žďáře nad Sázavou (hotel Jehla) v termínu 25. – 28. 9. 2020.

KP družstev v bleskovém a rapid šachu – podle vývoje situace najde STK vhodný termín na podzim.

Online turnaje – proběhl KP v bleskovém a rapid šachu jednotlivců, nyní je vypsán KP v blesku a rapidu družstev online formou – přihlášky do 3. 5. 2020.

Na serveru chess.com je možné hrát online každou středu a pátek od 18 hodin.

  • Soutěže mládeže

KP škol byl odehrán, ale MČR školních týmů bylo zrušeno.

KP v rapid šachu mládeže – hraje se v rámci LVM, poslední dva turnaje zrušeny, odehráno 6 turnajů, soutěž vyhodnocena podle nejlepších výsledků ve 4 turnajích. Vyhodnocení a předání diplomů a medailí proběhne na prvním turnaji LVM 2020/2021.

KP družstev mladších žáků – MČR bylo zrušen, KP družstev mladších žáků 2020 je rovněž zrušen.

KP družstev mládeže – plánován na 2. 5. 2020. Je žádoucí odehrát do 30. 6. kvůli postupu do 1. ligy. Odehraje se v termínu 27., 28. 6. 2020. Dle konkurzního řízení byl vybrán pořadatel Gambit Jihlava a DDM Jihlava.

KP mládeže do 16 let – plánován na 6. – 7. 6. 2020, pořadatel ŠK Světlá nad Sázavou, Termín se ruší, turnaj se odehraje v termínu 12. – 13. 9. 2020.

Online turnaje  – bude připraven i online turnaj pro mládež, termín a čas bude upřesněn.

Pokyny pro online turnaje:

 Každý hráč musí mít účet na chess.com. Dále je potřeba, abyste byli na chess.com členem skupiny/týmu KŠS Vysočina, turnaje budou probíhat v této skupině/týmu, při žádosti do skupiny napište své jméno a oddíl.

Za VV KŠSV

Eva Kořínková, předsedkyně

Ve Světlé nad Sázavou 30. 4. 2020

Napsat komentář