Vánoční turnaj v šachu v ZŠ a MŠ Křižánky


Podle plánu jsme dne 14.12.2019 zorganizovali OPEN turnaj žáků do 14 let. Turnaj se konal v místní škole a zúčastnilo se ho celkem 10 startujících, z obcí Křižánky, Svratka a Sněžné. Po lítých bojích se vítězem soutěže stala teprve 10 letá Barbora Nováková ze Svratky, a odnesla si 1. cenu: Putovního šachového koně.

Na 1 rok se tedy stala držitelkou této nádherné šachové trofeje, kterou má právo za rok obhajovat. Na dalších místech se umístila 12 letá Barbora Haraštová a 9 letý Lukáš Zelený, z místního šachového klubu. Všichni zúčastnění hráči a hráčky zasluhuji velkou pochvalu za svoje výkony. Všichni také obdrželi věcnou cenu, krásný kalendář a diplom.

Chtěl bych tímto velmi poděkovat všem organizátorům turnaje, hlavnímu sponzorovi – firmě nadral.cz, paní Marií Jašové z Domašova u Brna, která vyrobila pro děti krásné kalendáře na rok 2020, i rodičům, kteří se postarali o občerstvení, fotografie z akce ( Mgr.Radka Havlíčkova), drobné ceny i organizaci (J. Neděla, J. Doubek, R. Meisner), a ředitelce školy Mgr. Janě Suché, která nám umožnila tento podnik uskutečnit v prostorách školy.

Doufám, že příští rok si akci zopakujeme a o putovní cenu se znovu svedou krásné šachové souboje.

Na tom letošním podniku totiž chyběli 2 jasní favorité z místního šachového klubu, kteří dali přednost účasti na soutěži Liga Vysočiny mládeže ve Žďáře n/Sáz.

Ing.Petr Nadrchal

Napsat komentář