Krajský přebor družstev mladších žáků 2019 – výsledky

Do soutěže se přihlásilo 6 týmů. TJ Náměšť nad Oslavou nominovala dvě družstva svých nadějí, jedno družstvo přihlásil Šachový klub
Světlá nad Sázavou, TJ Jiskra Havlíčkův Brod, Gambit Jihlava a TJ Spartak Pelhřimov.
Krajský přebor se hrál systémem každý s každým na 5 kol. Hrálo se tempem 20 minut plus 5 sekund za každý tah pro každého hráče. Všechny zápasy se hrály v prostorném sále Sportovního centra Pěšinky.
Kvalitní zázemí měli trenéři a rodiče ve velké zasedací
místnosti. Zde měli trenéři a děti k dispozici šachy pro analýzy a trénink. Tradiční samozřejmostí bylo občerstvení a po třetím kole měli všichni účastníci zajištěný oběd.
V prvním kole si díky řízenému losování odehrály svůj vzájemný zápas družstva Náměšti a áčko jasně vyhrálo. Gambit Jihlava porazil Pelhřimov a Šachový klub Světlá prohrál s Jiskrou Havlíčkův Brod 3,5:2,5, když dva světelští hráči ve vyhraných pozicích překročili čas. Ve druhém kole Náměšť porazila Jihlavu, Havlíčkův Brod přehrál Pelhřimov a Světlá
porazila rezervu Náměště. Ve třetím kole se schylovalo k překvapení, když Havlíčkův Brod vedl 3:2 nad Náměští a na první šachovnici stála rovná pozice. Tadeáš Hladký však uplatnil své zkušenosti a zachránil remízu 3:3. Světlá přehrála Pelhřimov a Jihlava porazila béčko Náměště.
Po třech kolech byl rozdíl mezi prvním a čtvrtým týmem v pořadí pouhý jeden bod.
Rozuzlení přineslo čtvrté kolo, ve kterém Náměšť porazila Světlou a Havlíčkův Brod vyhrál nad Jihlavou. Náměšť však navýšila svůj náskok ve skóre na 2 body oproti Brodu.
Pelhřimov si připsal tři body za vítězství nad béčkem Náměště. V pátém kole Náměšť
přesvědčivě porazila Pelhřimov a získala titul krajského přeborníka. Havlíčkův Brod
porazil béčko Náměště a získal stříbrné medaile, když měl shodný počet zápasových bodů
jako vítěz, ale měl o 1,5 bodu horší skóre. Gambit Jihlava porazil Světlou a posunul se na třetí příčku. Světlá obsadila čtvrté místo a na pátém místě skočil Pelhřimov. Béčko Náměště skončilo na šestém místě, ale jejich cílem bylo sbírat zkušenosti.
Nejlepším hráčem na první šachovnici byl Tadeáš Hladký z TJ Náměšť, na druhé
šachovnici dominovala Josefína Dudková z ŠK Světlá, na třetí šachovnici byla nejlepší

Markéta Šťávová z družstva vítězů, na čtvrté desce byl nejúspěšnější Tomáš Koumar z Havlíčkova Brodu a pátou šachovnici vyhrála Lucie Rybáčková z Jihlavy. Všichni tito hráči uhráli 5 bodů a tedy 100%. Na šesté šachovnici byl nejúspěšnější Aleš Havelka z Jihlavy, když udělal 4 body ze 4 partií.
Nejlepší tři týmy získaly poháry, medaile a věcné ceny. Diplomy obdržely všechny týmy.
Vítěz krajského přeboru získal právo reprezentovat Kraj Vysočina na Mistrovství ČR družstev mladších žáků, které se bude hrát od 14. do 16. června v Třešti u Jihlavy.

Ing. Zdeněk Fiala, ředitel turnaje

Výsledky:
http://chess-results.com/tnr436024.aspx?lan=5&art=0
Fotogalerie:

https://sachysvetla.rajce.idnes.cz/KP_druzstev_mladsich_zaku_2019/#DSC_0838.jpg

Napsat komentář