Proběhlo MČR školních týmů 2017

Na finálový turnaj této soutěže přijelo celkem 90 družstev a 397 dětí. Hrálo se v reprezentativních prostorách Kongresového centra ve Zlíně ve třech kategoriích – 1. až 5. třída ZŠ, 6. až 9. třída ZŠ a střední školy. Turnaj byl vyvrcholením celoročního projektu MČR škol. Do nejnižších okresních kol se zapojilo celkem 809 školních týmů, přes následná krajská kola se postupně 90 nejlepších družstev probojovalo do republikového finále.

Turnaj se hrál na 9 kol švýcarským systémem, čtyřčlenné týmy proti sobě nastupovaly na čtyřech šachovnicích. V kategorii nejmladších dětí prvního stupně základních škol zvítězilo družstvo 1. ZŠ Petra Bezruče z Frýdku-Místku, následovala ZŠ Kuřim Tyršova a ZŠ Zlín-Malenovice.

Mezi družstvy druhého stupně se radovalo Gymnázium Jírovcova České Budějovice před 6. ZŠ Frýdek-Místek a ZŠ Elišky Krásnohorské z Frýdku-Místku.

V kategorii středních škol získalo zlaté medaile družstvo Gymnázia P. Bezruče Frýdek-Místek, když předstihlo Gymnázium Uherské Hradiště a Gymnázium tř. Kpt. Jaroše Brno.

Ve všech kategoriích měl zastoupení i Kraj Vysočina. Kategorie 1. – 5. ročníků se zúčastnila ZŠ Smertanova Chotěboř (skolnčila na krásném 13. místě) a ZŠ Buttulova Chotěboř (25. místo).

V kategorii 2. stupňů ZŠ nás reprezentovala 4. ZŠ Žďár nad Sázavou (18. místo) a Gymnázium Humpolec (24. místo). Mezi středními školami skončilo družstvo Střední průmyslové školy Třebíč na pěkném 12. místě a Gymnázium Chotěboř bylo 16.

Stránky pořadatelů: www.sachzlin.cz

Podrobné výsledky: http://chess-results.com/tnr287838.aspx?lan=5&art=0&wi=821

Zpráva o turnaji s fotografiemi vedoucího výpravy 4. ZŠ Žďár nad Sázavou J. Vokouna

Napsat komentář