KP družstev mladších žáků – výsledky

Do soutěže se přihlásilo 8 týmů. Šachový klub Světlá nad Sázavou nominoval dvě družstva svých nadějí a další družstvo postavil ŠK AZ CENTRUM Havlíčkův Brod. Dvě družstva přihlásila také Jiskra Havlíčkův Brod. Jedno družstvo vyslala TJ Žďár nad Sázavou, TJ Náměšť nad Oslavou a Gambit Jihlava.

Krajský přebor se hrál systémem každý s každým na 7 kol. Hrálo se tempem 20 minutplus 5 sekund za každý tah pro každého hráče. Všechny zápasy se hrály v prostorném sále Sportovního centra Pěšinky a zázemí měli trenéři a rodiče v klubovně Šachového klubu. Zde měli trenéři a děti k dispozici šachy pro analýzy a trénink. Tradiční samozřejmostíbylo občerstvení.

V prvním kole si díky řízenému losování odehrály své zápasy A-týmy se svými B-týmy. V druhém kole se hrálo předčasné finále, protože los svedl proti sobě domácí ŠK Světlá proti Gambitu Jihlava. A domácí i hosté z krajského města se netajili postupovými ambicemi. Zápas vyhrál Šachový klub Světlá poměrem 3,5:2,5 a nakročil tak k celkovému vítězství. Šachový klub Světlá nad Sázavou nakonec vyhrál všech 7 zápasů, získal 100% zápasových bodů a stal se vítězem Krajského přeboru.

Gambit Jihlava krom výše uvedeného zápasu vyhrál všechny své zápasy, zapsal si na své konto 18 bodů a získal stříbrné medaile. Boj o třetí místo byl napínavý až do poslední partie. Shodně 12 bodů získaly tři družstva. Až druhé pomocné hodnocení rozhodlo o třetím místě pro TJ Jiskru Havlíčkův Brod „A“. Bramborové medaile zbyly na družstvo TJ Žďár nad Sázavou, které mělo shodný počet bodů i shodné skóre jako Brod, ale prohrálove vzájemném zápase. Pátá příčka patří týmu TJ Náměšť nad Oslavou, který měl o půl bodu horší skóre než dva konkurenti v bodové skupině. Šesté místo patří družstvu ŠK AZ CENTRUM Havlíčkův Brod. Sedmé místo vybojovala rezerva Jiskry Havlíčkův Brod a osmé místo obsadila rezerva Šachového klubu Světlá.

Nejlepším hráčem na první šachovnici se stal domácí Ruda Jun, který získal 7 bodů ze 7 partií. Stejný výsledek dokázal uhrát také David Kučera z Gambitu Jihlava na druhé desce, domácí Šimon Lang na třetí šachovnici a Filip Zedníček na páté desce. Nejlepší výsledek na čtvrté šachovnici zaznamenal domácí Adam Chalupa. Na šesté šachovnici zaznamenali shodně 6 bodů Marek Kijonka z Náměště a domácí Majda Muzikářová.
Nejlepší tři týmy získaly poháry, medaile, diplomy a věcné ceny. Vítěz krajského přeboru získal právo reprezentovat Kraj Vysočina na Mistrovství ČR družstev mladších žáků, které se bude hrát od 16. do 18. června v Krnově. Pro ŠK Světlá to je již čtvrté vítězství v Krajském přeboru družstev mladších žáků v posledních pěti letech.

Ing. Zdeněk Fiala, ředitel turnaje

Výsledky:
http://chess-results.com/tnr274457.aspx?lan=5&art=0&wi=821

Fotogalerie:
http://sachysvetla.rajce.idnes.cz/Krajsky_prebor_druzstev_mladsich_zaku_2017/

Odkaz na celý článek včetně fotografií je zde.

Napsat komentář