Fide rapid pivovaru Dalešice 2017 – výsledky

Jednalo se o 5. turnaj seriálu GRAND PRIX ČR v rapid šachu 2016/2017  (10. ročník),  který byl zároveň Krajský přebor Vysočiny jednotlivců a družstev v rapid šachu 2017 Vysočiny. Zúčastnilo se ho 94 hráček a hráčů.

Vítězem GP se stal opětovně Vojtěch Zwardoň z Beskydské šachové školy. Druhý byl Josef Kratochvíl z ŠK Lokomotiva Brno, třetí Neklan Vyskočil z ŠK Duras BVK, čtvrtý Jaroslav Bureš z ŠK AD Jičín, pátý Viktor Žigo z ŠK Gordic Jihlava a šestý Karel Kredl z Moravské Slavie Brno.

 

Kategorii žen vyhrála Eva Kulovaná z ŠK Lokomotiva Brno, nejlepší juniorka byla Šárka Volaninová z ŠK Světlá, nejlepší senior Pavel Švanda z ŠK Gordic Jihlava a nejlepší junior Adam Dvořák z ŠK Lokomotiva Brno.

Turnaj byl zároveň Krajským přeborem Vysočiny 2017 v rapid šachu. Krajským přeborníkem se stal Viktor Žigo z ŠK Gordic Jihlava, druhý byl jeho oddílový kolega Roman Vincze a třetí Filip Vala z TJ Jiskra Havlíčkův Brod.

V kategorii družtev zvítězil tým ŠK Gordic Jihlava, druzí byli hráči TJ Jiskra Havlíčkův Brod a třetí ŠK Caissa Třebíč A.

 

V kategorii žen je krajskou přebornicí Eva Kořínková z TJ Žďár nad Sázavou, v juniorkách D20 a D18 Šárka Volaninová z ŠK Světlá nad Sázavou, nejlepší senior je Pavel Švanda z ŠK Gordic Jihlava, nejlepší v kategorii H18 Tomáš Zelený z ŠK Caissa Třebíč a v kategorii H20 David Mičulka z TJ Náměšť nad Oslavou.

 

foto: Jiří Siebenburger

Celkové výsledky: http://chess-results.com/tnr258905.aspx?lan=5&art=4&fed=CZE&turdet=YES&flag=30&wi=821

Výsledky KP v rapid šachu 2017

 

Vtipný článek pořadatele turnaje a místopředsedy KŠSV Luboše Svíženského:

http://www.caissa-trebic.cz/clanky/637-fide-rapid-pivovaru-dalesice-2017-aneb-lameme-rekordy.html

 

Napsat komentář