Okresní kolo přeboru družstev škol v šachu – Pelhřimov

Soutěžilo se ve třech kategoriích:

V I.kategorii (1.-5. tř. ZŠ, 6 družstev)
1.místo ZŠ Pelhřimov, Na Pražské (M.Edr, N.Kaňková, M.Přikryl, N.Kasalová) – družstvo obhájilo prvenství z loňského roku. 2.místo rovněž ZŠ Želiv (V.Dolejš, M.Beran,  M.Šimáček,  J.Dolejš), 3.místo ZŠ Humpolec, Hradská (A.Brabencová, V.Kotyza, Š.Festa, P.Maršíková, T.Vodrážka). 
Ve II. kategorii (6.-9.tř. ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií, 6 družstev)
Prvenství z loňského roku obhájilo družstvo Gymnázia Humpolec „A“ (J.Klubal, T.Škaryd, V. Zach, J.Hajčiar, T.Zachová), 2.místo ZŠ Pelhřimov, Na Pražské (L.Kaňka, M.Vališ, R.Mach, M.Svobodová), 3.místo Gymnázium a OA Pelhřimov (J.Vyhnálek, M.Ecler, D.Kalina, M.Říčan, P.Pulda).
Ve III. kategorii (SŠ, 2 družstva)
Lepšího výsledku dosáhlo družstvo Gymnázia Humpolec (A.Krčil, D.Krčil, M.David, R.Kvášová) nad družstvem Gymnázia Pelhřimov (D.Holkup, D.Jirák, D.Bourek, D.Stránský). 
V I. a II. kategorii byli vyhlášeni i nejlepší šachisté na jednotlivých šachovnicích. V I. kategorii diplom obdržel M.Edr, V.Kotyza, M.Přikryl a N.Kasalová. Ve II. kategorii to byli hráči J.Klubal, M.Vališ, na 3.šachovnici V.Zach a D.Kalina, na 4.šachovnici T.Zachová a J.Hajčiar.
První dvě družstva v každé kategorii postupují do krajského přeboru družstev. Všem medailistům blahopřejeme a přejeme hodně štěstí v krajském přeboru.
D. Kaňková

Napsat komentář