Projekt Šachy do škol – výukový program Learningchess.net

Každá škola získá administrátorský přístup pro učitele či trenéra, který ve škole šachy vede. Ten si pak už sám (zašleme návod) zadá do systému děti. Každé dítě tím získá samostatný přístup do programu, takže se může kdekoliv samo připojit.

Je to dobré v tom, že si může např. doma přehrát probíranou látku nebo řešit domácí úkoly.  V administrátorském rozhraní učitel u každého žáka vidí, co řešil a s jakou úspěšností. Vidí i např. na které diagramy si musel vzít nápovědu. Dá se z toho poznat, která oblast ještě dělá dětem problémy, na co se zaměřit… Program také počítá dětem rating, podle úspěšnosti řešení lekcí.

Momentálně je funkční modul pro začátečníky, do konce roku 2016 budou k dispozici i lekce pro středně pokročilé a pokročilé (probíhají překlady). -Program je možné využít i pro prezentaci na interaktivních tabulích.

Přístup je z adresy http://learningchess.net/cz/index nebo z nových webových stránek projektu www.sachydoskol.cz, které budou spuštěny v průběhu října. Tyto stránky budou zaměřeny především na děti, které zde najdou aktuality a zajímavosti ze šachového světa, videa a fotografie z přeborů škol, soutěže, zajímavé odkazy atd. -O spuštění vás budeme ještě informovat.

 

Podmínky pro přístup zdarma:

– škola je zapojená v projektu Šachy do škol

– šachové výuky se účastní min. 8 dětí- škola může požádat o více přístupů pokud má další kroužky. Např. 3 kroužky po 8 dětech – každý kroužek vede jiný lektor. Škola získá pro každého lektora zvlášť přístup.  

–  zaslat na sekretariat@chess.cz seznam dětí, které se účastní šachové výuky. Seznam musí obsahovat jméno, příjmení, datum narození, třídu a adresu bydliště. U lektorů jméno, příjmení, věk a kontaktní údaje (email a telefon).

Údaje budou využity pouze pro vnitřní potřebu Šachového svazu ČR.

 

Po splnění výše uvedených podmínek zašle sekretariát na uvedenou emailovou adresu lektora dočasné heslo (přístupové údaje pro přihlášení jsou email a heslo), které si následně změňte.

S případnými dotazy se obracejte na sekretariat@chess.cz  

Napsat komentář