Zpráva z LT Ředkovec

 

  Letní tábor Ředkovec 18. -25. 8.

 

 Proběhl podruhé na stejném místě, zúčastnilo se ho 20 mladých šachistů (19 z Vysočiny), tři vedoucí a zdravotnice.Tábor omládl, čtyři nejmladší byli ročník 2008.

Hráči byli rozděleni do dvou skupin. Skupina A měla 9 hráčů (T. Zelený individuální trenink a nehrál). Zvítězil J. Halama před J. Čiplem,oba 6 bodů s půlbodem před J.Vyhnálkem,čtvrtý L. Kaňka 5 bodů.Na dalších místech skončili M. Petr, M. Šedý, O. Zelený a Jan Čížek.

 

Skupinu B vyhrál Marek Váhala s jedinou remízou a ziskem 8,5 bodu. Další hráči vždy s bodovou ztrátou na předcházejícího: I.Pejcha, V.Šmíd, Š.Beran, V.Volf, T.Nekvinda.2,5 bodu V.Chaloupka a M.Klaus,2b A.Havelka a tabulku uzavřela jediná dívka Eliška Nekvindová.V simultánce bodovali naplno Halama a Váhala,remis T.Zelený,Ecler a Beran.

 

Eliška(nemladší účastník) si vše vynahradila v celotáborové hře kdy skončila na prvním místě ze skupiny mladších následovaná I.Pejchou a M.Šedým.Ve starších byl první J.Halama před J.Čiplem a J.Čížkem.Další soutěže jen vítězové: stolní tenis Martin Petr,vzduchovka starší Honza Vyhnálerk,mladší Tomáš Nekvinda,fáborkový běh dvojice: Čížek a Šedý.Další akce,bodované i mimo celotáborobou hru neuvádím,byly odměněny většinou oplatkami z Humpolce,díky p.Sedlákové.

 

Nejpopulárněší hru Aku-aku přežili všichni bez vážnějších oděrek a vyhrál tým Honzy Čížka.Noční hra pro odvážnější:uspěli dvakrát J.Čížek,jednou J.Halama a L.Kaňka.Ti mladší to zvládli hůře,na stezku odvahy se přihlásili všichní,les je asi v noci moc tajemný a tak uspělo jen pár statečných.

 

Kromě zmíněné p. Sedlákové děkujeme i dalším dárcům ,radost měli účastníci z knížek (tuším p.Čiplová) a pomohla i bezplatná doprava p.Volfa z Tábora.

 

Loňský tábor vyšel zhruba vyrovnaně,letos bylo o tři účastníky méně a ekonomika je v menším záporu.Klesající trend počtu je dlouhodobější a pokud by trval, vidím do budoucna LT v této podobě trochu nejasně.Také dívky:pokud se dohodnou alespoň čtyři budou se cítit spokojeně.

 

Jsme přesto po dohodě s vedoucími připraveni LT uspořádat i v roce 2017 a to v Ředkovci ve dnech 17.-24. srpen,čtvrtky být musí ale nástup i odjezd později.Propozice vyjdou po dohodě s ŠS Vysočiny někdy v listopadu 2016, termín jiný neuvažujeme.

 

        A.Bartoš vedoucí LT

  

Napsat komentář