Vít Kratochvíl dvojnásobným mistrem ČR

 

Ve dvou dnech bylo odehráno 9 kol švýcarským systémem tempem 2×20 min. + 5 s/tah.

 

Šárka Volaninová měla smůlu, kvůli horečce po několika kolech odstoupila z turnaje. Výborně zahrál Honza Ptáček. Ač nasazený až jako 48. z 60 startujících, odehrál parádní turnaj a ještě v předposledním kole bojoval na 8. šachovnici. Uhrál výborných 4,5 bodu z 9 partií při performance o 300 bodů převyšujícím jeho rapidové ELO a umístil se na výborném 30. místě.

 

Vůči svému startovnímu nasazení si polepšili i ostatní zástupci z Vysočiny. Tomáš Košut  podal pěkný výkon. Druhé nejlepší pomocné hodnocení z deseti hráčů, kteří dosáhli 5 bodů, což svědčí o tom, že hrál proti silnějším soupeřům a výsledkem je pěkné 20. místo v absolutním pořadí do 20 let. David Mičulka sehrál velmi dobrý turnaj, hrál často na horních šachovnicích a 5,5 bodu mu přineslo 12. místo do 20 let, osmé mezi chlapci do 18 let.

 

Petr Walek prokázal vynikající formu, v posledním kole hrál na prvním stole a v případě výhry by získal medaili. Po napínavé partii proti Víťovi a remíze získal 6,5 bodu a skvělé 4. místo! Víťa Kratochvíl sehrál fantastický turnaj. Po prvním dnu a 6 kolech byl ve vedoucí skupině a dělil se o 1.-4. místo. V neděli pak porazil dva mistry FIDE Macháně a Půlpána (nejvýše nasazený s ELO 2411)! Víťa zůstal v turnaji jediný neporažený a se 7,5 body získal samostatné první místo jak ve své kategorii do 18 let, tak v absolutním pořadí do 20 let a zaslouženě se stal dvojnásobným mistrem ČR! Víťovo performance přes 2300 je jen slabým odrazem Víťova výkonu, protože většina juniorů a juniorek má rapidové ELO hodně podsazené a neodpovídající jejich výkonnosti.

 

Ze součtů výsledků 4 hráčů z jednoho oddílu byla vyhlášena i soutěž družstev, kterou vyhrály Polabiny s 21,5 body před Lokomotivou Brno (20,5) a Starým Městem (18,5). Čtvrtá byla Náměšť s 18 body, protože měla jen 3 hráče…

 

Podrobné výsledky zde:

 http://chess-results.com/tnr234804.aspx?lan=5&art=1&fed=CZE&wi=821

  Petr Mičulka

Napsat komentář