Šachy do škol – přihlášky do 30. 9. 2016

Do projektu se můžou kromě základních škol zapojit i střední školy a domy dětí a mládeže (či střediska volného času). V případě DDM (SVČ) se jedná o ta zařízení,  pod kterými některé školy provozují své kroužky. Podmínkou je, že DDM informuje školu o zapojení do projektu.

Do projektu je možné se přihlásit v obou pololetích, tzn. jsou dva termíny pro podávání přihlášek – do 30. 9. a 31. 1. Škola vyplňuje přihlášku jen jednou, v dalších letech posílá jen mailem informace  o formě výuky, počtu dětí a objednávce metodických materiálů.

Doporučený počet dětí je 10, může být i méně.

Oproti minulým letům odpadá skenování třídní knihy a výkaz o docházce dětí.

Výhody zapojení do projektu:

Výukový program Learningchess.net – zdarma – možnost připojení na interaktivní tabule, v češtině, přístup pro všechny žáky v kroužku formou podlicence- mohou se kdekoliv připojit (tablet, chytrý telefon).

Metodické materiály – každý rok min. 10 ks cvičebnic zdarma dle vlastního výběru. Bude možné dle zájmu a možností zásob získat až 30 ks na jednu školu, v případě, že jiné školy cvičebnice nevyčerpají. Pro nové školy navíc 1ks metodiky pro učitele a 1ks sbírky úloh.

Pomoc garanta při rozjezdu výuky – bude nabíhat postupně dle toho jak se v krajích podaří garanty najít. Úkolem garanta bude pomáhat učitelům s rozběhnutím kroužku a metodikou.

Příspěvek 3000,- Kč pro výuku formou předmětu (NP a PP) pro 1.stupeň ZŠ,výjimka pro již zapojené školy, které příspěvek čerpaly a nebudou splňovat podmínku NP na 1.stupni.

Vstupní školení a následné semináře

Do podpory vzdělávání patří také konzultace s garantem, možnost účastnit se šachového soustředění mládeže či vytvoření vzorových lekcí.

Více informací najdete na webu http://www.sachydoskol.cz/ a v přiložené prezentaci.

Kontakty pro Kraj Vysočina:

Eva Kořínková, evakorinkova@seznam.cz

Drahomíra Kaňková, kankova.d@seznam.cz

Kontakt ŠSČR:

Miroslav Veselý, manažer projektu Šachy do škol, miroslav.vesely@chess.cz


 

 

 

 

 

 

Napsat komentář