Významná životní jubilea

Jiří Bajer hraje šachy od vojny. V jihlavském šachu působí od poloviny osmdesátých let. Jako organizační pracovník ZK KOVO Morpal Jihlava zde založil šachový klub. Od roku 2003 se oddíl stal občanským sdružením a přejmenoval se na Gambit Jihlava, pan Bajer stál opět v jeho čele. Jiří Bajer vede zároveň B mužstvo, které bojuje v krajském přeboru se střídavou výkonností. Pro jeho organizační schopnosti a tvůrčí práci v klubu ho spoluhráči považují za nenahraditelného. Proto také byl na schůzi, která se uskutečnila letos v dubnu, znovu zvolen předsedou oddílu. Díky Jiřímu Bajerovi a jeho oddílu můžou šachoví příznivci nejen z Vysočiny každoročně přivítat jaro na tradičním Velikonočním turnaji v Jihlavě, který je zároveň KP v rapid šachu.


 

 

Jan Skořepa se dostal k šachům díky svým synům, které od malička podporuje a vozí na turnaje. Nejprve hráli pod hlavičkou Sokola Bedřichov, v roce 2011 došlo ke sloučení s Gambitem Jihlava. Jan Skořepa v letech 2014 až 2015 také pracoval ve výkonném výboru KŠSV.

Oběma oslavencům popřála a poděkovala za přínosnou činnost a podporu šachového života místopředsedkyně KŠSV.  Milé setkání proběhlo na pravidelné středeční schůzce klubu v krásných prostorách Radniční restaurace v Jihlavě (mimochodem, hráči se takto schází již 20 let).


Napsat komentář