Šachové centrum talentované mládeže v Kraji Vysočina – informace vedoucího

KCTM působí při všech krajských šachových svazech. Jejím cílem je snaha o zvýšení šachové úrovně mládeže do 18 ti let. Hráče do střediska mládeže vybírá komise mládeže KŠS Vysočina na základě stanovených kriterií.

Finanční prostředky poskytuje krajským střediskům ŠSČR,pevná částka je v současnosti 30 000 Kč + několik tisíc v závislosti na umístění krajských reprezentantů na mistrovství ČR mládeže. Tyto prostředky jsou určeny pouze na regionální soustředění mládeže a skupinový trénink, ne na individuální přípravu. V několika uplynulých letech pomohl tomuto středisku KÚ Vysočina sumou kolem 60 000 Kč ročně. Podobný příspěvek nemají zdaleka všechny kraje a není zatím jasné, zda pomoc bude poskytnutá i letos. To bude velmi zásadní pro rozhodování komise při KTCM .Víc se dozvíme snad do konce února. Finance jsou dost důležité, a proto jsem nesvolal zatím komisi při KCTM, čekám na vyjasnění stavu. I plánování akcí je zatím proto omezené. Proběhne dvoudenní soustředění zaměřené na méně zkušené členy KCTM (otevřené všem zájemcům i mimo středisko). Předpokládám termín středa odpoledne 23. března až pátek 25. března. Místo západ Vysočiny, podrobnosti jsou v jednání. Vyspělejší svoláme pro kolizi přednášek s VM Cvekem v dubnu-květnu. Dříve letní tábor v Ředkovci je naplánovaný na 18. až 26. srpen, proběhne jako soustředění KCTM otevřené ale všem zájemcům. Finanční podmínky předpokládám podobné jako vloni, propozice vyjdou po vyjasnění dotace KÚ.

Další informace zveřejníme po schůzi komise KCTM,případně podám zájemcům rád vysvětlení na: abartos@volny.cz nebo tel. 732247053

V na stránkách KŠS Vysočina v sekci mládež najdete seznam členů KCTM, předpokládám aktualizaci v brzké době.

Napsat komentář